• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu bürosu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde Yapılan Açılışa Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Oda başkanları ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Açılışta konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, toplum için örgütlenmenin önemine değinerek, "Çeşitli meslekler etrafında, çeşitli düşünceler etrafında, çeşitli amaçlar etrafında toplumun örgütlenmesi ve bu örgütler aracılığıyla taleplerini yöneticilere iletmesi ve bunları takip etmesi yönetimin şeffaflığı, hesap verebilirliği adına en önemli faktörlerden biridir. Türkiye’de birçok sivil toplum kuruluşu ulusal çapta örgütlenerek devletin yürüttüğü faaliyetlerin yanında hem ulusal çapta hem uluslararası çapta çok ciddi faaliyetler yürütüyorlar. Ben bu federasyonun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter ise, açılışa katılanlara teşekkür ederek, "Şu anda 44 tane derneğimiz var biz daha önce STK platformu olarak çalışmalarımızı yaptık bu dönem bizim için staj gibi oldu. Şu anda federasyon ile kurumsallaştık. Biz sadece sivil toplum kuruluşu olarak değil ekonomik olarak da memleketimize katkımız olsun istiyoruz. Biz Mardin’de tarihi binaların birinde merkezimizi açmak istiyoruz. Bir önceki valimiz Mustafa Taşkesen Vakıflar Genel Müdürlüğüne bildirdi.  Vakıflar Müdürlüğü de bir yer bulun tahsis edelim demişler. Amacımız yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimizi sürdürmek, oradaki STK’larla iş birliği yapmak ve Mardin’i tanıtmaktır. Valimizin de öncülüğünde Mardin merkezde ofisimizi açmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir