• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
İstanbul Kutlu Doğum etkinliği tarihi açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl büyük bir coşkuyla meydanlarda kutlanan Kutlu Doğum etkinliklerinin 2015 program tarihleri netleşmeye başlandı. Türkiye'nin ve Avrupa`nın birçok yerinde milyonlarca Peygamber sevdalısını bir araya getiren Kutlu Doğum etkinlikleri için heyecanla beklenen tarihler netleştikçe kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediliyor. Daha önce platform tarafından yapılan açıklamayla, Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğinin 19 Nisan, Batman Kutlu Doğum etkinliğinin ise 12 Nisan`da yapılacağı duyurulmuştu. Son olarak belirlenen yer ve tarih ise İstanbul`un oldu. Peygamber Sevdalıları Platformu, İstanbul Kutlu Doğum etkinliğinin 26 Nisan Pazar günü Yenikapı Miting Alanı`nda yapılacağını açıkladı.

Aylardır hazırlık yapıyoruz

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da memleketimizin dört bir tarafında ve Avrupa`nın birçok kentinde Kutlu Doğum etkinliklerini düzenleyeceğiz. İstanbul`da yapılacak büyük Kutlu Doğum etkinliği için aylar öncesinde çalışmalarımızı başlattık. İhlas ve samimiyetle çalışmalarına devam eden kardeşlerimiz şimdiden heyecanla çalışmalarına başladılar.” dedi.

Kazlıçeşme bu sevdadan ayrı kaldığına üzülecek ama…

Kutlu Doğum etkinliğinin Yenikapı meydanında yapılacağını belirten Kurtaran, “2012 yılından itibaren Zeytinburnu Kazlıçeşme Miting Alanında yapılan İstanbul Kutlu doğum etkinliği Kazlıçeşme Meydanının Miting alanından çıkarılması sebebiyle bu yıl ilk kez Kutlu doğum etkinliğimizi Yenikapı Miting Alanı`nda yapacağız. Kazlıçeşme Meydanı; Peygambere (sav) büyük bir sevgi ve özlemle getirilen salâvatlara eşlik etmesine her karışı şahitlik etmiştir, bu nedenle Kazlıçeşme; Peygamber sevdalılarının kendisinden ayrılmasına üzülecek fakat Resulullah`a (sav) olan sevdaya şahitlik etmesini tarih kaydetmiştir ve her daim öyle de anılacak.” şeklinde konuştu.

Herkesi 26 Nisan`da Yenikapı`ya bekliyoruz

Yenikapı Miting Alanı için resmi başvuruyu yaptıklarını belirten Kurtaran, “İnşaallah 26 Nisan`da yine her zamanki gibi İstanbul`umuza yakışır, muhteşem bir şekilde, Yenikapı'da Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu tebrik edeceğiz. Her Güne Binler Salâvat adıyla Salavat kampanyamız 15 Şubatta başladı ve etkinlik günümüze kadar devam edecek. Ve yine etkinliklerimiz kapsamında 01 Mart-31 Mart arası “Şiir ve Makale” yarışmamız başlamıştır. Şimdiden 26 Nisan'da tüm halkımıza ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed (Sav)` temasıyla yapacağımız Kutlu Doğum etkinliğini duyuruyor ve davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir