• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Türkiye Geneli  Günlük Hava Tahmin Raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Tekirdağ, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Şanlıurfa ve Batman'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Eskişehir ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Antalya ve İskenderun Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Şanlıurfa ve Batman'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Eskişehir ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Antalya ve İskenderun Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI: Gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif, yüksek kesimlerinde ise yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, doğusu, Balıkesir ve Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin güneydoğusu ile sabah saatlerinde yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve doğu kesimlerinde kuzey kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri yer yer kar yağışlı 7
EDIRNE Parçalı ve çok bulutlu 14
İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu 8
KIRKLARELI Parçalı ve çok bulutlu 11
EGE Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar ile sabah ilk saatlerde Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3
IZMIR Parçalı bulutlu 10
MANISA Parçalı bulutlu 10
MUĞLA Parçalı ve az bulutlu 9
AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde güneybatı yönlerden kuvvetli, Antalya ve İskenderun Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14
ANTALYA Parçalı yer yer çok bulutlu 16
HATAY Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14
MERSIN Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16
İÇ ANADOLU Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.
ANKARA Çok bulutlu ve kar yağışlı 5
CANKIRI Çok bulutlu ve kar yağışlı 5
ESKISEHIR Çok bulutlu ve kar yağışlı 3
KONYA Çok bulutlu ve kar yağışlı 5

BATI KARADENİZ Çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve kar yağışlı 1
DÜZCE Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
KARABÜK Çok bulutlu ve kar yağışlı 5
ZONGULDAK Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 6

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur yer yer kar yağışlı 5
SAMSUN Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8
TOKAT Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur yer yer kar yağışlı 5
TRABZON Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri karla karışık yağmurlu 9
DOĞU ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olmak üzere, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ERZINCAN Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
ERZURUM Çok bulutlu ve kar yağışlı 3
KARS Çok bulutlu ve kar yağışlı 3
MALATYA Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Adıyaman, akşam saatlerinden sonra Diyarbakır çevreleri ile Şanlıurfa ve Batman'ın kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin batısında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde yer yer karla karışık yağmurlu 11
GAZIANTEP Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9
SANLIURFA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 14
SIIRT Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 11

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz'de fırtına; Batı Karadeniz ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), batısında kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat), akşam tamamı batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Batı Karadeniz'de 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), akşam güneybatıdan 2 ila 4( 10-30km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), güneyinde 5 ila 7 (40-60km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.
AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatı, doğusunda öğle saatlerine kadar batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/saat), akşam İskenderun körfezi kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, akşam doğusunda 1,5 ila 2,5m, Görüş: Orta.
VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,50m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Bu haberler de ilginizi çekebilir