• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Kayapınar Müftülüğü`nden Suriyeliler için yardım konseri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Kayapınar İlçe Müftülüğü tarafından, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır`a sığınan Suriyeli muhacir ailelere yardım   amacıyla çeşitli sanatçıların katıldığı bir ilahi konseri verildi.

Yenişehir Ziya Gökalp Spor Salonunda düzenlenen konsere, Diyarbakır`ın ilçe müftüleri, sanatçılar Sedat Uçan ve Muzaffer Gürler`in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ömer Yakut Hoca`nın okuduğu Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan konser, kız çocuklarının seslendirdiği eserlerle devam etti.

“Muhacirler Ensar ruhunun oluşmasına vesile olmuşlardır”

Programda konuşan , Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Şık,  “Muhacir derken genel olarak Mekke`denMedine`ye hicret eden ilk Müslümanlar olarak anlıyoruz. Ensar derken yine genel olarak Medine`de kendilerini sığınmış olan başta Hz. Muhammed (sav) olmak üzere onun çaresiz sahabelerine yardım elini uzatan gönüllerini evlerini açan insanları anlıyoruz. Ama şunu da bilmeliyiz  ki,   Medineyi Münevvere yapan   muhacirlerdir. Muhacirler gittikleri yerlere belki çaresizlik içinde gitmişlerdir ama, her gittikleri yerde de belki Ensar ruhunun ortaya çıkmasına vesile olmuşlardır. Muhacirler çok acılar ve eziyetler çekmişlerdir. Zulüm ve haksızlıktan dolayı mecburi olarak yerlerinden ve yurtlarından çıkmışlardır.” dedi.

“Ensar ile Muhacir imtihan durumundadır”

Muhacirlerin ümmet olma bilincini Allah Teala`ya malı ve canı ile onun için mücadele etmenin ne demek olduğunu bize öğreten bir anlayışı ortaya çıkardıklarına değinen Müftü Şık sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu da bir gerçektir ki ister Muhacir olalım, ister Ensar olalım her iki durumda da, imtihan halindeyiz. Zaman zaman öyle şeyler yaşarız ki, muhacir olmak zorunda kalırız. Bu bizim imtihanımızdır. Zaman zaman onlarla imtihan ediliriz. Bu da bizim Ensar yönümüzü ortaya çıkarmaya yardımcı olur. Zaman zaman insanlar çaresizliklerle, fakirlikle ve yoksullukla imtihan edilirler. Dünyada var olduğumuz süre içerisinde sürekli bir imtihan içindeyiz. Önemli olan bu imtihanları başarıyla atlatmamızdır”

“Bizler muhacirlerle imtihan ediliyoruz”

Bugün yoksullara ve çaresizlere yardım etme günü olduğunu ve bu durumdan dolayı Ümmet olarak mesul olduklarının altını çizen Şık sözlerini şöyle noktaladı:

“Ümmete baktığımız zaman görüyoruz ki, bu İslam ümmeti muhacirlerden ve Ensarlardan meydana gelmektedir. Geçmiş tarihe baktığımızda neredeyse bu ümmet Muhacirsiz ve  Ensarsız kalmamıştır. Dolayısıyla bu ümmet eşittir Ensar ve Muhacir. Bugün de bu bölge bu gerçek ile karşı karşıyadır. Öyle mağduriyetler yaşanıyor ki, öyle çaresizlikler var ki, bunları anlatamıyorum. Ebetteki buna sebep olan zalimler, elbette Allah katında kat kat cezalarını alacaklardır. Ama şunu da unutmayalım ki bugün bizler onlarla imtihan ediliyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından, sanatçılar Sedat Uçan ve Muzaffer Gürler`in seslendirdikleri ilahilerle program sona erdi.   (Ali Fidancı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir