• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Özkan Yaman üniversitelilerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi İlim ve Fikir Topluluğu tarafından ‘Bediüzzaman’ı Anma ve Anlama Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, daha sonra öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversite öğrencileri ile gerçekleştirilen buluşmada, gençlerin evlilik önündeki engelleri konuşuldu.

Söyleşi havasında geçen buluşmada Özkan, "Bu dönemde özellikle gençlere maddi yönden bir baskı uygulanıyor. Maddi gücü, imkânı olan kişiler evlenmede sıkıntı yaşamıyor. Maalesef maddi imkânı kısıtlı olanlar ise öncelikle bu engelle karşılaşıyor. Günümüz toplumu Kur'an ve Sünnetten uzaklaştığı için değerlendirmelerini maddiyat üzerinden yapıyor. Asıl çözümün Kur'an ve sünnet olduğunu unutan toplum, basit meseleleri dahi çözümsüz gibi görüyor." dedi.

Bireylerin evlenmesine ailelerin destek olması gerektiğini vurgulayan Yaman, şunları ifade etti: "Maddi imkânlar bir yana, kendisinden büyük birisi varsa da saygıdan dolayı veya adap gereği onun evlenmesini bekliyor. Bazen anneler gelin adayı beğenmiyor. Bazen de kaynana tarafı zorluk çıkartabiliyor. Bu konuda ailelerin kesinlikle çocuklarına yardımcı olmaları gerekir."

Yaman, "Çözüm İslam'da, çözüm sünnettedir. Bizler de Hz. Muhammed (sav)'in ümmeti olduğumuz için O'nun 'Evlenin, çoğalın' sünnetine riayet etmeliyiz. Çünkü değişen dünya ile birlikte gençlerimizde bozulmaya başladı. Dinimizi, imanımızı emniyet altına alma yollarından biri olan evliliğe gereken önemi verelim. Ailelerimizi de bu konularda bilinçlendirelim." ifadelerini kullandı. (Sezer Özer- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir