• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
İspanya Kınadı, ABD Eleştirdi..!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İspanyol hükümeti, işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimi inşaatlarına hız vereceğini açıklayan İsrail`i kınadı.

İspanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail`in işgal altındaki Filistin topraklarında 2 bin konut inşaatı kararının ``İsrail ve Filistin`in, barış ve güvenlik içinde yaşaması için gerekli olan iki devletli çözümü tehdit ettiği ve 4`lü grubun (AB, BM, Rusya, ABD) çalışmalarını zora soktuğu`` belirtildi.

İspanyol hükümeti ayrıca, İsrail`in, Filistin yönetimine ait paraların transferini dondurmasını da ``endişe verici`` olduğunu vurgulayıp, İsrail`e her iki kararını da yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

ABD`den "Derin Hayal Kırıklığı" Açıklaması

ABD yönetimi, İsrail hükümetinin Doğu Kudüs ve Batı Şeria`daki Yahudi yerleşim yerlerinde konut inşaatlarını hızlandırma kararını ``derin hayal kırıklığı`` ile karşıladığını bildirdi.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı UNESCO`nun önceki gün Filistin yönetimini tam üye olarak kabul etmesinden sonra İsrail`in aldığı kararın İsrail ile Filistin arasındaki ilişkileri ilerletme amacına yarar getirmediğini söyledi.

Carney, tek taraflı icraatların doğrudan müzakereleri yeniden başlatma çabalarına zarar verdiğini belirtti.

trt

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir