• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yemen`de iki camiye bombalı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sana'nın el-Ceraf bölgesindeki Bedir ve Haşuş mescidlerine düzenlenen bombalı saldırıda 120 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi de yaralandı.

Savunma Bakanlığı kaynakları Bedir ve Haşuş mescidlerine düzenlenen saldırıların intihar bombacıları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Başkent Sana'nın Husilerin kontrolüne geçmesinden bu yana ilk kez camileri hedef alan intihar saldırıları düzenleniyor.

DAİŞ üstlendi

 DAİŞ'in, Yemen'in başkenti Sana'da iki camiye yönelik intihar saldırılarının sorumluluğunu üstlendiği ileri sürüldü.

DAİŞ'e yakın internet siteleri ve sosyal medyada yer alan yazılı açıklamada, 5 örgüt militanı tarafından düzenlenen saldırıda, "Husilerin Sana'daki hücrelerinin havaya uçurulduğu" savunuldu.

Açıklamada ayrıca Husilere hitaben tehdit içeren sözler sarf edilerek, bugünkü saldırının, "buz dağının sadece görünen kısmı olduğu" ifade edildi.

Ban kınadı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Yemen'de camilere düzenlenen bombalı saldırıları kınayarak taraflara çatışmaları durdurma çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter, camilere ve devlet binalarına düzenlenen saldırıları kınayarak kurbanların yakınlarına başsağlığı diledi.

Yemen'de tüm taraflardan çatışmalara derhal son vermelerini isteyen Ban, Körfez İşbirliği Konseyi inisiyatifiyle hayata geçirilen anlaşma ve Güvenlik Konseyi kararlarına uyulması çağrısı yaptı.

Kontrolü ele geçirdiler

Öte yandan, Yemen'in güneyindeki Lahec ilinde silahlı kişilerin hükümet binası ile siyasi güvenlik merkezinin (istihbarat) kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler, Lahec ilinin merkezi Huta'daki hükümet ve siyasi güvenlik merkezi (istihbarat) binalarına saldırı düzenledi.

Hükümet binasını koruyan 27 askeri öldürdükten sonra burada kontrolü sağlayan silahlı grubun, siyasi güvenlik merkezinden de 4 subayı kaçırdığı öne sürüldü. Silahlı kişilerin, güvenlik güçlerinin çekilmesi nedeniyle Huta'daki bazı emniyet binalarının da kontrolünü ele geçirdiği ve kentte güvenlik zafiyeti yaşandığı ifade edildi.

Kentteki hükümet ve emniyet binalarına daha önce de El-Kaide'ye bağlı gruplarca saldırılar düzenlenmişti.

Husi militanlar, Taiz'e girdi

Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) bağlı militanların da herhangi bir direnişle karşılaşmaksızın Taiz kentine girdiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, militanlar, 20 askeri araç, zırhlı personel taşıyıcılar ve iki araç ile Taiz'in doğusundaki Özel Kuvvetler Karargah'ına girdi.

Buna karşılık Taiz kenti sakinlerinden onlarca kişinin, karargahın önüne gelerek Husilerin kentten çıkmasını talep ettiği ifade edildi.

Harekete bağlı Güvenlik Komitesi'nin, kentte güvenlik önlemlerinin arttırılmasını engellemesinin ardından kısa bir süre sonra Husi militanlar, Zemmar kentinden Taiz'e hareket etmişti.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir