• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Madde bağımlılığıyla mücadele için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Eyyubiye Belediyesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve EYVAN-DER arasında madde bağımlılığının önlenmesi, bağımlıların kurtarılması ve madde bağımlılarının rehabilitasyonuna yönelik işbirliği protokolü imzalandı.Valilik makamında imzalanan protokol hakkında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Kentimize iki tane ciddi proje kazandıracağız. Bunlardan birini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının diğerini ise Eyyubiye Belediyesi ve Eyvander Derneğinin sağlayacağı destek ile kurulacaktır. Yavrularımızı evlatlarımızı, bu acıdan kurtarmak ailelerini daha da bilinçlendirmek ve farkındalığı artırmak için iki tane çok önemli müessese kazanıyor ilimiz. Bu müesseseleri ilimize kazandıracak olan kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Türkiye ve kentimiz için önemli olan ve Eyyubiyemiz için daha önemlidir. Bu konuda gerek madde bağımlılığı mücadele konusunda gerek ailelerin bilinçlendirilmesi sonrasındaki rehabilitasyon çalışmaları ile ilgili bir projedir. Aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırımı ile gerçekleşecek olan projede emeği geçen tüm kamu kurum kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, “İlimiz sınırları içerisinde zararlı maddelerle ilgili olarak yaklaşık bir yıldır, yapılan çalışmaların ürününü bugün almış bulunuyoruz. Özellikle çocuk ve gençlerimizi madde bağımlılığından kurtarmaya yönelik ortak bir irade kamu kurumları arasındaki işbirliği ile bugün protokole yansıdı. Kentimizde özellikle madde bağımlısı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bu madde bağımlılığından kurtarılması ve tedavi sonrasında rehabilitasyon imkanına kavuşmaları için teferruatlı fiziki bir imkan ihtiyacı için sürekli gündeme gelmişti.

Yaptığımız yoğun bir çalışma neticesinde özellikle bakanlığımızın çocuk hizmetleri genel müdürlüğün ilimize yapmış olduğu ziyaretlerde bu konu dile getirilmiş ve bütün kamu kurumları işbirliğinde, ilimizde yatırım programlarına alınmış bulunan koruma bakım ve rehabilitasyon merkezinin 2016 yılında madde bağımlılarına da hizmet verecek şekilde yapmayı arzuluyoruz.” dedi.

Demirkol, “Bu protokol içerisinde Eyyubiye Belediyesi, Kamu Hastaneler Birliğini ve EYVAN-DER`in çok büyük katkıları söz konusu, özellikle bu 3 kurumun yapacağı çalışmalar ve bizimde fiziki ortam noktasında kendilerine sağlayacağımız destekle ile ümit ediyoruz ki Şanlıurfa ilinde bu işi en az seviyeye indirmiş bulacağız ve tamamen bitirmek arzusunda hareket edeceğiz” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir