• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
Sason Çilek Üreticileri Birliği kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sason Çilek Üreticiler Birliği 1`inci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, Sason İlçe Müdürü Kudbeddin Tekin,  GAP Bölge Kalkınma İdaresi TEYAP örgütlenme uzmanı Zevaiddin Özcan, Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetin, Batman Ziraat Mühendisleri Odası ve Ziraat Odası Başkanları, birlik üyeleri ve çok sayıda çilek üreticisi katıldı.

Toplantıda genel kurulla ilgili bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, “Çilek denildiği zaman akla Sason geliyor. Çileği, Sason'un bir markası haline getirmeyi hedefliyoruz. Tütüne alternatif ürün olarak yetiştirilen çilek, bugün çoğu çiftçimiz tarafından ilgi görmüş, ekonomik refah seviyesini arttırmak için yegâne ürün haline gelmiştir. Üretilen çileğin çeşitli sebeplerle zarara uğramaması, çiftçilerimizin bu konudaki sorunlarının tek elden çözülmesi için kooperatifçilik adı altında örgütlenmek  kaçınılmaz olmuştur. Bu genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

30 üyeden 29`unun katıldığı genel kurul; divan seçiminin ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Toplantının sonunda yapılan seçimde yönetim kuruluna Mahmut Doğan, M. Şafi Esen, Behçet Doğan, Süleyman Doğan ve M. Salih İrtem, birlik başkanlığına ise Mahmut Doğan seçildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir