• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
Yetim-Der Cizreli yetimlere sponsor oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır`da bulunan Yetim Der, ‘Bir Yetime Sponsor Ol` kampanyası kapsamında Cizre Nuh Gıda Bankası`nın belirlediği 18 yetim çocuğun ailelerine nakdi yardımında bulundu.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), 18 yetim çocuğun isimleri adına bankada açtırdıkları hesaplara para yatırarak nakdi yardımında bulundu. Yetim-Der tarafından açtırılan banka hesaplarına her ay düzenli bir şekilde “Bir Yetime Sponsor Ol” kampanyası çerçevesinde nakdi yardımın yapılacağı belirtildi.

Cizreli yetim aileler banka hesaplarına yatırılan ilk nakdi yardımlarını aldılar. Konu ile ilgili bankada açıklamalarda bulunan Cizre Nuh Gıda Bankası Başkanı Yusuf Özalp, Yetim-Der`in yetim ve öksüz ailelere olan bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederek, Yetim-Der`in girişimlerinin çok değerli ve olumlu bir girişim olduğunu ve bunun hayırseverler tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yetim-Der`in yetim ailelere yardımları noktasında kendilerini aracı kıldığını söyleyen Özalp, yapılan yardımların devamını dilediklerini, bölge itibarıyla çok sayıda mağdur ve yetim ailenin olduğunu belirtti.

Yetimleri adına nakdi yardımları alan Rihan Kartaş, “Bize gönderilen bu nakdi yardımdan dolayı çok sevindik, Allah ve Peygamber sizlerden razı olsun. Yetim ve biçarelere yardımda bulunanların Allah`ta yardımcısı olsun.” dedi.

Bir diğer yetim annesi Gurbet Alpkan ise “Allah hayırlarını kabul etsin, bizi ve yetimlerimizi mutlu ettiler çok teşekkür ediyoruz.” diyerek Yetim-Der`e Cizre Nuh Gıda Bankası aracılığıyla teşekkür etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir