• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Japon Akademisyen'den Mardinli gazetecilere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi yapancı basın ve akademisyenlerin bölgeye olan ilgileri arttı. Çözüm süreci ve bölgedeki partiler üzerine bir araştırma yapmak üzere Japonya’dan Mardin’e gelen Akademisyen Fumiko Sawaie, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret etti.

Mardin’deki siyasi partiler hakkında gazetecilerle görüş alış verişinde bulunan Fumiko Sawaie, 28 Şubat sürecinde Türkiye’de olduğunu ve doktora tezinin de Milli görüş çizgisindeki partiler üzerine olduğunu söyledi.

Mardin’indeki siyasi parti temsilcileri ile de görüşeceğini belirten Sawaie, “Mardin ve bölge 10 yıl öncesine göre çok daha güvenli ve kalkınmış durumda. 1998 yılında Ankara’dayken bu bölgeye gelmekten korkuyorduk. Ama bugün çok rahat bir şekilde buralara geliyorsam hükümetin bölgeye yönelik politikalarının yerinde olduğunun göstergesidir. Sawaie, “AK Parti’nin yanında bölgedeki HDP ve HÜDA PAR’ın da siyasi düşünceleri ve politikalarını merak ediyorum.” dedi.

Çok iyi derecede Türkçe bilen Sawaie, gazetecilerle siyasi partilerin öncelikleri, Kürtlerin parti seçimi, bölgenin seçim öncesi ve sonrasındaki nabzı ile 17 Aralık operasyonu hakkında görüş alışverişinde bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir