• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Bingöl`de Kur`an bülbülleri yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez ile, Genç, Solhan ve Karlıova ilçelerindeki Anadolu İmam Hatip Liselerinden 10 öğrencinin ter döktüğü yarışmaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Müdür Yardımcısı Metin Suna, Şube Müdürleri Orhan Seven, Orhan Buğrahan, okul müdürleri, öğrenciler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Yarışma öncesi açıklama yapan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Tokuş, “Yarışmaya 5 okulumuzdan, 5 Kur-an-ı Kerim`i güzel okuma, 5 de Güzel Ezan okuma olmak üzere toplam 10 öğrencimiz katılmıştır. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

Yarışma sonunda Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma alanında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Barut birinci, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Börçün ikinci, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yalçın Korkut da üçüncü oldu.

Ezanı güzel Okuma alanında ise, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Beki birinci, Merkez Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Doğan ikinci, Genç İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Andiç ise üçüncü oldu.

Programda kısa bir konuşma yapan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Kur`an`ı Kerim, bize verilmiş en büyük emanettir. Bu emanete hem kendimiz sahip çıkmalıyız, hem de çocuklarımıza sevdirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmeliyiz. Çünkü Kur`an, bizim hayat kaynağımız, karanlıklarımızı aydınlıklara tebdil edecek yegâne kitabımızdır. Yarışmada emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeyrek altın, plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmalarda Güzel Ezan okumada birinci olan Fatih Beki, Erzincan`da yapılacak olan Bölge finallerinde, Kur-an-ı Kerim`i güzel okumada birinci olan Veysel Barut ise, Erzurum`da  yapılacak olan bölge finallerinde Bingöl`ü temsil edecekler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir