• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
`Müslüman Kürt halkının Mustazaflığı devam ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHAD üyesi   Beşir Şimşek, hukuksuz yargılamalarla cezaevine atılarak haklarında müebbet hapis cezası verilen ve son olarak 5 yıldır oğlunu göremeden annesi  Abdulkadir Aktaş`ın vefat eden    Münevver Aktaş ile 20 yılı aşkındır hala cezaevinde mahkûm olan Mütedeyyin şahıslarla ilgili mağduriyetleri İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirdi.

28 Şubat süreci sonrası özellikle Kürdistan coğrafyasında Müslümanlara yönelik başlatılan komplo ve oyunlarla gözaltına alınan 20 yılı aşkındır cezaevinde mahkûm edilen Müslümanların mağduriyetlerinin devam ettiğine dikkat çeken İTTİHAD üyesi   Beşir Şimşek, kimsenin mazlum ve Mustazaf Müslümanların sesini duymadığını vurguladı.

“Ak Parti hükümeti döneminde Müslüman Kürtler adına değişen bir şey yok”

Müslüman Kürt halkının mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında her hangi bir adımın atılmadığını belirten Şimşek, “Maalesef Müslüman Kürt halkının Mustazaflığı devam etmektedir. Yıllardır halka kendisini muhafazakâr bir parti olarak tanıtan Ak Parti hükümeti döneminde ,hala Müslüman Kürtlerin sorunlarının giderilmesi noktasında 13 yıllık iktidar olmalarına rağmen, değişen bir şey olmadı. Evet, belki diğer hükümetlere oranla bu hükümetin olumlu adımlar attığını söyleyebiliriz fakat, Müslüman Kürt halkının mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında her hangi bir adım atılmadı. Özellikle böyle bir hükümet döneminde doğrusu bu zulümlerin devam etmesini anlamakta zorlanıyoruz  ve bu, hükümet adına bir kusurdur.”dedi.

“Söz konusu Müslüman Kürtler olunca haksızlıkların üzerine gidilmediğini görmekteyiz”

Söz konusu Müslüman Kürtler olunca kanunların hiç değişmediğini ve uygulanan haksızlıkların üzerine gidilmediğini vurgulayan Şimşek, “Bir taraftan haktan, hukuktan ve adaletten bahsedilirken,  Türkiye`nin geçmiş dönemlerdeki hukuksuzluklardan kurtulduğu belirtilirken, bir taraftan ise söz konusu Müslüman halk olunca, Müslüman bir vatandaş olunca ve Müslüman Kürt olunca, maalesef kanunların hiç değişmediğini, uygulanan haksızlıkların üzerine  gidilmediğini görmekteyiz. Bu gün Balyoz, Ergenekon gibi davalardan o kadar kişi tekrar yargılanarak serbest bırakılırken, hatta 200 yılı aşkın bir ceza ile yargılanıp tutuklanırken, görüyoruz ki tekrar yargılanmak üzere  hepsi serbest bırakıldı.” diyerek kanunların sadece belli bir kesim için uygulandığına dikkat çekti.

“Kimsenin mazlum ve Mustazaf Müslümanların sesini duymak istemediğini görüyoruz”

 20 yılı aşkındır cezaevinde olan Mustazaf Müslümanların mağduriyetlerinin hala devam ettiğinin altını çizen Şimşek, “Ama on yıllardır ve   cezaevinde olan mütedeyyin insanlar,  sırf Kur`an-ı Kerim dersi verdikleri için  90`lı yılların o ceberrut sisteminin mahkemelerdeki hukuksuzluklarla yapmış oldukları bir yargılama sonucunda ağır cezalar verildi. Müslümanların sırf Kur`an-ı Kerim dersi verdiği için, Mütedeyyin oldukları için ve inancı yaşamaya çalıştığı için, kimse bu Müslümanların sesine kulak vermiyor. Kimsenin mazlum ve Mustazaf Müslümanların sesini duymadığını, çığlıklarını duymak istemediğini görüyoruz. Doğrusu bu büyük bir çelişkidir.”şeklinde konuştu.

Şimşek son olarak hükümete seslenerek, “Bir an önce bu hukuksuzluğun son bulması gerekir. Bu mazlumların sesine de kulak verilmesi lazım. Bu Müslümanlar herkesten daha fazla bir talepte bulunmuyor. Herkesin faydalanmış olduğu ve herkese tanınan hakkı istiyorlar. Diğer kesimlere tanınan hakların Müslümanlar için de uygulanmasını istiyoruz.” çağrısında bulundu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir