• DOLAR 32.568
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2429.41
  • ...
İkra Eğitim-Der Siyer Yarışması Gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Sosyal, kültürel ve eğitim alanında faaliyet gösteren İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik 3 farklı kategoriden oluşan ödüllü siyer yarışması düzenledi. Ödüllü siyer yarışmasına bin yüz öğrenci katıldı.
Yarışmayla ilgili bilgi veren dernek yetkilileri, yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının kutlu doğum ayı münasebetiyle Hz. Muhammed`in (sav) hayatının öğrenilmesini teşvik etmek olduğunu belirtti.

Tarihten bugüne insanlık aleminin bir kurtuluş önderine ihtiyaç duyduğunu ifade eden aynı yetkili, "Günümüzde de Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrenmek ve yaşamımızı o kutlu Peygamberin yaşamıyla süslendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Biz de İkra Eğitim Der olarak kutlu doğum ayı münasebetiyle alemlere rahmet olarak gönderilen, kurtuluş önderi Hz. Muhammed`in (sav) hayatını daha iyi öğrenip hayatımıza tasdik etmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik" şeklinde konuştu.

İlkokul öğrencileri, ortaöğretim öğrencileri, ve18 yaş üstü öğrencileri olmak üzere üç ayrı kategorileride gerçekleştirilen yarışmada, ilköğretim düzeyindeki yarışmacılara Abdulkadir Turan`ın Peygamberimi Tanıyorum kitabından, orta öğretim düzeyinde Muhammed El Hüdari`nin Nurul Yakin Hz. Muhammed (sav) adlı kitabından, 18 yaş üstü yarışmacılara Ramazan El Boti`nin Fıkhus Sire eserinden sorular soruldu.

Tüm kategorilerde birinci olan yarışmacılara dizüstü bilgisayar, ikinciler yarım altın, üçüncü ise çeyrek altınla ödüllendirilecek. Dereceye giren öğrencilere yarışma ödülleri, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 24 Nisanda gerçekleştirilecek dev kutlu doğum etkinliğinde hediyeleri takdim edilecek.

Sınava katılan ilköğretim öğrencileri Abdulkadir Turan`ın Peygamberimi Tanıyorum kitabını onlarca kez okuduklarını ve ezber yaptıklarını belirttiler.

Veysi Çetik, Ayetullah Turgut - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir