• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
Çözüm Sürecindeki İzleme Heyetindeki İsimler Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP kaynaklarından alınan bilgiye göre çözüm süreci kapsamında kurulacak olan 'İzleme Heyeti'nde yer alacak isimlerden 5'i üzerinde uzlaşma sağlandı. Sanatçı Kadir İnanır, akademisyen Deniz Ülke Arıboğan, İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türdoğan ve gazeteciler Avni Özgürel ile Ahmet Taşgetiren'in heyette yer alması bekleniyor. Ancak hükümet kaynakları bu isimlerle ilgili görüşmelerin sürdüğünü, isimlerin değişebileceğini ve son sözü önümüzdeki hafta Başbakan Davutoğlu'nun söyleyeceğini belirtti.

Al Jazeera'nin ulaştığı Öztürk Türkdoğan kendisine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Kadir İnanır'a da herhangi bir bilgi gitmediği öğrenildi.

Mesaj görüntülü değil yazılı olacak
PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'la bugün İmralı'da görüşen 5 kişilik heyet ise, Öcalan'ın Nevruz'da okunacak mesajını teslim aldı.

4 saat süren görüşmenin ardından Öcalan'ın heyete ilettiği mesaj cumartesi günü Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak.

İki sayfa olduğu öğrenilen mesaj görüntülü değil yazılı olacak, mesajı HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder okuyacak.
Öcalan'ı ziyaret eden heyette Halkların Demokrasi Partisi Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık bulunuyordu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir