• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Milletvekili Seçilme Yaşının 18`e İndirilmesi Teklifi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifi için milletvekillerinden imza toplamaya başladıklarını bildirdi.

Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Anayasa değişiklik teklifi için gerekli olan 184 imzayı topladıktan sonra, teklifi TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını söyledi.

Seçmede olduğu gibi seçilme yaşının da 18'e düşürülmesini istediklerini belirten Aydın, "Bu konuyla ilgili daha önce bir önerimiz vardı. Anayasa Komisyonu'nda parti kapatmaları ile ilgili görüşülen teklifte bu konuyla ilgili çağrı yapmıştık" dedi.

Ahmet Aydın, "Seçim barajının düşürülmesi de var mı?" sorusuna, "Yok, sadece milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesi var" yanıtını verdi. Aydın, "İmzalar hazırlanırsa bugün ya da yarın vereceğiz. Anayasa değişiklik teklifleri en az 184 milletvekili tarafından verilebiliyor, bu sayıya ulaştıktan sonra vereceğiz" diye konuştu.

"Muhalefetten imza almayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Aydın, "Yok imza almayı düşünmüyoruz. Muhalefetin, zaten konu komisyonda önüne geldiğinde samimi tavrını ortaya koyması lazım, ya gençlerin lehine tavır koyacak ya da gençlere güvenmediğini gösterecek" karşılığını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, şöyle konuştu:

"Biz gençliğimize güveniyoruz. Seçme hakkı daha zor bir haktır, zor bir hakkı gençlere tanıyoruz, ülkenin yönetimine talipli olanları gençlere seçtiriyoruz ama seçilme hakkını niye vermeyelim? Bu yüzden bu yaştaki gençlerin seçilme hakkı da olmalı. Türkiye genç nüfusu ile övündüğümüz bir ülke, gençliğimize güvenmeliyiz, gençlerimizin siyasette daha aktif rol almasını istiyoruz. Parti kapatmalarda yan çizen muhalefetin gençliğin yanında tavır koymasını bekliyoruz."  

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir