• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Windows 10 ücretsiz olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Microsoft, yeni işletim sistemi sürümü Windows 10`un ne zaman geleceğine  ve   yeni sürümün ücretsiz olup olmayacağına dair açıklama yaptı. Açıklamada Windows`un yeni sürümü olan ‘Windows 10` yaz aylarında ücretsiz olarak kullanıcıların istifadesine  sunulacağı belirtildi.

Microsoft açıklamasında,  “Bizim gelişiminde önemli ilerlemelerle devam ettiğimiz Windows 10, bu yaz 111 dilde 190 ülkede kullanılabilir olacak.” denildi.

Microsoft yazılım şefi Terry Myerson, Reuters'a yaptığı açıklamada Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının ücretsiz olarak cihazlarını Windows 10'a yükseltebileceklerini  belirterek, bu ücretsiz yükseltme işleminin sadece geçmişte Windows'u satın almış insanlar için kullanılabilir olmayacağını, Windows 7 ve 8.1'in korsan sürümünü kullananlara da ücretsiz yükseltme için izin vereceklerini söyledi.

Buna göre  Microsoft bu uygulama ile Windows platformunun korsan sürümlerini kullanan kullanıcılara Windows 10'u ücretsiz sunarak korsan sürümlerin kullanımını azaltmayı hedefliyor. Microsoft, Windows 10'u ücretsiz sunarken, Office yazılımları gibi program yazılımlarını kullanıcılara satarak Windows 10'a verdiği emeğin parasını çıkarmış olacak

Yaz aylarında sunulması beklenen Windows 10 platformu, Microsoft PC'ler, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletlere getirerek kullanıcı ağını daha da genişletmek istediği anlaşılıyor. (Ömer Özbey-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir