• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Minik öğrencilerden yetim öğrenciler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu 4 A Sınıfı öğrencileri, yetimler yararına kermes düzenledi. Düzenlenen kermeste öğrenci velileri tarafından hazırlanan yiyecekler davetlilere ikram edilerek yetimlere katkı sağlandı.

Okul kantininde düzenlenen kermese Okul Müdür Eyyüp Değer, Yetim Birimi Sorumlusu Elif Dağ,  sınıf öğretmeni ve veliler katıldı. Yetim öğrenciler yararına 4 A sınıfı öğrenci öğretmen ve velileri tarafından düzenlenen kermeste satışa sunulan yiyecekler öğrenci velileri tarafından hazırlandı.

Düzenlenen kermesin açılışında bir konuşma yapan Okul Müdürü Eyyüp Değer, “Öncelikle böyle hayırlı bir etkinlik düzenleyen sevgili öğrencilerimizi ve öğrenci velilerimizi, okul idareci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Yetim öğrenciler hepimizin çocukları, bizler çocuklarımıza gösterdiğimiz ilgi ve şefkatin fazlasını onlara göstermeliyiz. İnancımızda da yetim çocukların özel bir yeri vardır. Bu tür sosyal etkinlikler toplumun dayanışma ve kaynaşmasına da önemli katkılar sağlamakta. Sevgili öğrencilerimizin paylaşma kültürünün gelişmesi açısından da anlamlı bir etkinlik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

 “İyilikte Yarışan Sınıflar”

Kermesi sınıf öğretmeni Davut Baydar’la birlikte düzenleyen okul temsilcisi ve aynı zamanda 4 A sınıf öğrencisi Sti Zeynep Güneş, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” kampanyasına destek olmak için öğrenci arkadaşlarıyla birlikte kermes düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Güneş, “İyilikte yarışan sınıflar her sınıfın yetim bir kardeşi var kampanyası kapsamında bu gün bu kermesi tertip ettik. Bizler sadece kendimizi düşünerek değil çevremizi ve içerisinde yaşadığımız toplumu da düşünerek hareket etmeliyiz. Dünyada bizim sahip olduğumuz imkânlara sahip olmayan birçok kardeşimiz var. Dünya üzerinde şuanda iki yüz milyon yetimden bahsediliyor. Sadece komşumuz olan Suriye’de beş milyon yetim olduğu biliniyor. Bu kampanya kapsamında gönüllü olan okulumuzdaki her sınıfımıza bir kumbara konularak ve öğrenciler kendi aralarında yetimlere para topluyoruz. 9 ay süren kampanyada her sınıfta karınca kararınca destek veriyor. Kampanyaya verdiğiniz destekten ötürü hepinize teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var”

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Bu proje; doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle ülkemizde anne/babasını kaybetmiş olan dört çocuğumuzun eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için okul öğretmen, öğrenci ve velilerinin katkılarıyla sürdürülmektedir.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına katılan sınıfların destekledikleri ile yetim kardeşlerine her ay 90 TL gönderileceği belirtilirken, her sınıfın desteklediği yetim kardeşine ait bilgilere (çocuğun ismi, fotoğrafı, doğum tarihi, babasının vefat tarihi, annesinin sağ olup olmadığı, kardeş sayısı) sahip olacağı aktarıldı. Yardımların en az bir yıl (12 ay) olmak üzere düzenli olarak devam edeceği belirtilirken bu kampanyaya katılmakla okulda öğrenim görmekte olan yetim öğrencilerin de sisteme dahil edilip vakıf aracılığıyla kardeş okulları vesilesiyle her ay düzenli olarak yardımlardan faydalanacaklar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir