• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)  ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)  arasında yapılan protokolle, 120 kişiye verilecek ve 70 saat sürecek olan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi` başvuruları başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan BATSO Başkan Yardımcısı Tacettin Sedat Güneş, “Bu eğitimleri vermemizin amacı Batman`daki girişimcilere destek olmak, alacakları sertifikalarla KOSGEB desteklerinden faydalanarak kendi işlerini kurabilmelerine fırsat yaratmaktır.” dedi.

Güneş, “Cesaretlendirme başta olmak üzere; iş kurma süreçleri, pazar bulma, finansal planlama ve yönetim, üretim planı, insan kaynakları yönetimi, markalaşma ve marka yönetimi eğitimleri vereceğiz. Böylece iş dünyasına önemli bir adım atacağız.” ifadelerini kullandı.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilecek kursta, eğitim sonunda girişimci adaylarına, KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeleri için girişimcilik sertifikası verilecek. (İLKHA)