• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Özlem Ajans`tan Kutlu Doğum`a özel çalışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğuma özel çalışmaları ile tanıdığımız ve Kutlu Doğum programlarına katılarak yüzbinleri, okudukları ilahi ve marşlarla coşturan sanatçılarının güzel eserleri ile göz dolduran Özlem Ajansın bu yılda Kutlu Doğuma özel hazırladığı çalışma büyük bir merakla bekleniyor.

Konu  ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Özlem Ajans Basın ve Medya Danışmanı M. Emin Gülsever, Özlem Ajans ilahi ekibi olarak, Kutlu Doğuma özel çıkardıkları albüm çalışması için yoğun, yorucu ancak bir o kadarda tatlı bir çaba sarf ettiklerini belirterek, ortaya çıkan güzel çalışmaların yaşadıkları yoğunluk ve yorgunluğu kendilerine unutturduğunu dile getirdi.

“10 eser Türkçe, 8 eser Kürtçe ve bir eser de Zazaca çıktı”

Albümlerin, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere toplam 3 dilde bestelendiğini açıklayan Gülsever, “Anne, baba ve çocukların ailece izleyebilecekleri güzel bir albüm çalışması.  Albümde 15 civarında sanatçı var. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerinde hazırlandı. 10 eser Türkçe, 8 eser Kürtçe ve bir eser de Zazaca çıktı. Geçen senelerden alıştığımız ve dillere destan olmuş eserlerimiz var. İnşallah bu sene de kutlu doğum meydanının en büyük coşkusu okunan eserler olacak.” dedi.

“Çalışmalarımızı kısa sürede yetiştirdik”

Kış mevsimi nedeniyle klip çekimlerinde zorluk yaşadıklarına işaret eden Gülsever, şunları söyledi:

“Kış mevsimi olduğu için çalışmalar kolay olmadı. Uygun ortamları bulmak zorlaştı. Ayrıca bölgede 6-8 Ekim olayları yaşandı. Bu olaylar bütün İslami camiaların çalışmalarını kısmen erteletti. Fakat bizler, Özlem Ajans olarak çalışmalarımızı ertelemedik. Allah`ın yardımıyla kısa sürede çalışmaları yetiştirdik. Kutlu doğuma özel, coşkulu eserler vermeye çalıştık. ”

“Klip çekimlerinde halkın ilgisiyle karşılaştık”

Gülsever, klip çekimlerinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını aktararak, “Çalışmalarımızı Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi tarihi eserlerin yoğun olduğu mekânlarda yaptık. Arkadaşlarımız klip çalışmalarını yaparken, kendilerini klibe kaptırdıkları için çevredeki insanları fark etmiyorlar. Klip bittiği zaman çevrede bulunan yerli turistler, bir anda alkış çalmaya başlıyorlar. Arkadaşlarımız neye uğradıklarını şaşırmışlar. Bazıları, sanatçılarla fotoğraf çekmek istiyorlar. Böyle bir teveccüh oldu. Çalışmaları Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yaptığını duyan insanlar, daha çok teveccüh gösteriyor. Çünkü her yıl olduğu gibi, CD ve DVD`lerin bu yıl da evlerine gireceğini biliyorlar. Çalışmalarımız sadece Türkiye`de değil, Avrupa`da da birçok kişiye ulaşıyor.” şeklinde konuştu.

“Bu yılki çalışmanın en önemli farkı görsel ve yöresel kıyafetlere yer vermemizdir”

Bu yılki albüm çalışmasının en önemli farkının, yöresel kıyafetlere yer verilmesi olduğuna dikkat çeken Gülsever, “Kutlu Doğum albümlerine farklı şeyler damga vuruyor. Bu yılki çalışmanın en önemli farkı görsel ve yöresel kıyafetlere yer vermiş olmamızdır. Halkın teveccühü nedeniyle bu tür öğelere yer verildi. Ücretle hazırlanan albümler nasıl titizlikle hazırlanıyorsa, bu albümler daha titiz bir şekilde hazırlanıyor. Zira burada söz konusu olan peygamber sevdasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Özlem Ajans, ilahi sanatını üste çıkarmaya gayret ediyor”

Ajans olarak ilahi sanatını üste çıkarmaya çalıştıklarını kaydeden Gülsever, “Özlem Ajans, ilahi sanatını üste çıkarmaya gayret ediyor. Bu amaçla bir mücadele içinde. Albümlerin satışıyla hiçbir sanatçı kâr edemiyor. Bugün bir albüm piyasaya çıkmadan hemen internet ortamına giriyor.  Özlem Ajans, bu duruma savaş açmış durumda. Dinleyicilerini sürekli bu konuda uyarıyor. Yapılan çalışmaları ücretle alın ki daha kaliteli ve daha güzel çalışmalar ortaya çıksın.” dedi.

2015 Kutlu Doğum Albümü`nde ilahi seslendiren sanatçıların duygu ve düşünceleri:

Mustafa Altıntop: Böyle bir çalışma yapmamızın birinci amacı, gönüllerin sultanı, efendimiz Hz. Muhammed`in (S.A.V) hayatını örnek alıp, yaşamımızda tatbik etmektir. İkinci amacı ise, İslam ve Kur`an-ı Kerim`den habersiz, ahlaksızlığın diz boyu olduğu ve insanlığın manevi uçuruma düştüğü böyle bir asırda, insanlara, insanlığı ve Hz. Resulullah`ın örnek hayatını anlatmak ve hatırlatmaktır. İnşallah yaptığımız çalışma, hem bizim hem de insanların maneviyatına yön verir ve insanlığa faydalı olur.

Özcan Atsat: Bizleri bu yılki kutlu aya eriştiren,  o kutlu nebinin kutlu veladetini anmaya ulaştıran Rabbimize hamd-u senalar olsun. Çok mutluyum ve inanılmaz bir heyecan içindeyim. Dikkat ettiniz mi bilmem ama biz, Hz. Resulullah'ın manen etrafında toplandıkça, İslam düşmanları bizleri dağıtmak için her tür fitne ve desiselere başvuruyor. Maalesef zalimler bizi dağıtmak için her türlü imkânlarını sarf ettikçe de bizim, efendimize (S.A.V) aşk ve muhabbetimiz artmakta, gayretimiz çoğalmakta. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`e (S.A.V) biatimizi yenilemeye geliyoruz ve hiçbir engel tanımıyoruz.

Derviş Madsor: Eşsiz önder Hz. Muhammed`in (S.A.V) veladetine ithafen hazırlanan bu özel albümlere vesile olan Peygamber Sevdalıları Platformu yönetim kuruluna şükranlarımı sunuyorum. Değerli ve son derece anlamlı olan albümlerde bize fırsat veren Özlem Ajans`ına da minnettarım. Bu albümler, İslam âlemine hayırlı ve mübarek olsun. Ümmeti Muhammed`in (S.A.V) vahdetine, birliğine, beraberliğine ve silkinişine vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ederim. Halkımızın, birbirinden güzel bu albümleri birbirlerine hediye etmelerini ve herkese ulaştırmalarını rica ediyorum.

Hikmet Kıyançiçek- Kutlu Doğum etkinliklerinde her kardeşimizin bir görevi olduğu gibi biz sanatçı kardeşleriniz de eserlerimizde Efendimizi nağmelerle dile getirmeye çalışıyoruz. Bu ortak sevdamıza yani Muhammedi sevdamıza eserlerimizle tercüman olabiliyorsak ne mutlu bize. Hedefimiz, rıza-i ilahiye çerçevesinde faydalı olabilmek, belki de bir ihtiyaç olan müzik kavramını hayırlı bir şekle dinleyiciye sunmaktır. Siz kardeşlerimizden istirhamımız, Hz. Muhammed`i (S.A.V) anlatan bu eserleri tüm kardeşlerimize ulaştırma gayretiniz olsun. Çünkü bu sevdaya herkes muhtaçtır.

Selami Güneş: 2015 yılı Kutlu Doğum albümünde yer almam bana keyif verdi. Zorlu ve meşakkatli bir çalışmanın ürünü olan bu iki nadide albümün, bütün kardeşlerimizin maneviyatına katkı sağlamasını temenni ediyorum. İnşallah Rabbim, çalışmalarımızın mükâfatını bu dünyada kardeşlerimizin uyanışına diğer dünyada da ahiret azığı olarak önümüze koyuverir. Gerçekten her sene farklı bir heyecanla hazırladığımız albümleri kardeşlerimizle paylaşmak kadar güzel bir duygunun olmadığını düşünüyorum.

Mahfuz Aktekin: Bu yılki albüm çalışmamız 8 aydan bu yana devam ediyor. Yapılan bu çalışmalar kimi zaman bizi duygulandırdı, kimi zaman da heyecanlandırdı. İnşallah bu iki albüm, bu yılki kutlu doğum coşkusuna ayrı bir tat katar ve kutlu doğum atmosferini soluyan tüm Müslümanların duygularına tercüme olur.

Yunus Şani: Kalem aciz kalır Hz. Muhammed`i (S.A.V) anlatmaya, beste aciz kalır Hz. Muhammed`i (S.A.V) haykırmaya, kolpa aciz kalır Hz. Muhammet (S.A.V) ile coşmaya ve insan aciz kalır Muhammedi olmaya. Gayri ihtiyari dilimden dökülen bu dizelerle ifade etmek isterim ki, bu kutlu ay, peygamberi sevmenin ve bu sevgi sebebiyle onun davasına hizmet etmenin ayıdır. Bizi de eserlerimizle bu hizmete ortak eden, bu fabrikanın içerisinde bize de bir çark olma fırsatını veren Allah'a (C.C) şükranlarımı sunarım. Ayrıca bu hizmette en büyük paya sahip olan Peygamber Sevdalıları Platformu ve Özlem Ajans`a teşekkür eder, çalışmalarında muvaffakiyet dilerim.

Salih Gül: İnşallah, her sene olduğu gibi bu sene de Kutlu Doğum albüm çalışmamızı halkımız beğenir. Muhammed`i sevdayı bir kez daha en derininden hisseder. Albümde bir eser seslendirdim. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Emeği geçen ağabeylerimden Allah razı olsun. Rabbim, bu gibi çalışmaların devamını getirmeyi nasip etsin.

Rıdvan Yetiş: Peygamber Efendimiz (S.A.V) Allah dostlarının önderidir. İlahi sevgiye ulaştıran bir rehberdir.  İnancımızın ve ibadetlerimizin temelinde sevgi, daima ön plandadır. Allah`a imanımız da sevginin eseridir. Bu sevme eylemi dilde kalmayıp, gönülde ve fiiliyatta karşılık bulursa anlam taşır. Dolayısıyla Allah`a ve peygamberine olan sevgimizi fiili olarak bu yıl düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliklerinde de göstereceğiz. Bizleri de bu sevdayı dillendirmede vazife kılan Allah`a (C.C) hamdolsun.

Abdullah Tokuş (Muhammed Taha): Bize bu eserleri seslendirme fırsatı verdikleri için büyük mutluluk duyuyorum.  Bugüne kadar birçok konuda ilahi okuduk ama Hz. Resullulah`ın (S.A.V) üzerine okumak şereflerin en büyüğüdür. Bu çabanın tatlılığı çok daha farklı oluyor.  Çünkü hem yazma hem de söylemenin azmini daha farklı bir havada hissediyoruz. Efendimizi zikretmekle sözlerimizin kıymete bindiğini görüyoruz. Her daim Efendimiz`e (S.A.V), hem zatına hem de bıraktığı mirasa hizmetkâr olmayı Allah`tan dua ve niyazda bulunuyoruz.

Bilal Güler: Bu yıl hazırladığımız albümlerde peygamber efendimizi anlatan güzel eserler var. Eserlerin hepsi birbirinden güzel, aynı zamanda yapılan klipler de çok güzel hazırlandı. Bu albümlerle bir insanın uyanışına vesile olmak benim için en güzel mutluluktur. Geçen yıl umreye gittim ve ravzayı gördüm. Eserleri hazırlarken bu ziyaretten çok etkilendim. İnşallah bu albümler, peygamberimizin sevgisini halkımızın gönlüne nakşeder ve onun sünnetine sarılmamıza vesile olur. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir