• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
`İmam Hatip okullarında İslam dışı uygulamalar yapılamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertip edilen Newroz kutlamasında İmam Hatipli öğrencilerin kızlı erkekli bir araya getirilerek halay çektirilmesi rezaletine tepkiler dinmiyor.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Anadolu Lisesi ile Batman Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi öğrencilerine nevroz kutlaması adı altında yaptırılan rezalete bir tepkide Diyarbakır İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Üzeyir Yuva`dan geldi.

İmam Hatip okullarının İslam`a mal olmuş kurumlar olduğunu belirten Yuva, İmam Hatipli öğrencilere yönelik yaptırılan bu çirkefliğin manidar olduğunu ve böyle bir uygulamayı öğrencilere yaptıranların iyi niyetli olduğundan şüpheli olduklarını söyledi.

 “İmam Hatip okullarının içeriğinin doldurulması lazım”

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kız ve erkek öğrencilere el ele tutuşturularak nevruz kutlaması adı altında etkinlik yaptırılmasının İmam Hatip okullarının saygınlığına düşürülmüş bir gölge olduğunu belirten Yuva, “Bu girişim, çocuklarımızın hayâsını, iffetini zedeleme etkinliğidir.  Okulda yapılan etkinliğe de bu açıdan bakıyoruz. İmam Hatip okullarının hassasiyetleri göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. ” dedi.

“İmam Hatip öğrencilerinin buna karşı çıkması lazım”

Milli eğitim Müdürlüğünün zihinsel olarak bu okulların maneviyat durumunu düzeltmeye yönelik bir anlayışının olmadığının açıkça ortaya çıktığını dile getiren Yuva, yapılan bu çirkefliğin imam hatip öğrencileri tarafından yapılmış bir etkinlik olmadığının farkında olunması gerektiğini söyledi.

Yuva, “ Dışardan katılan insanlarında etkisiyle imam hatip öğrencileri bir çirkefliğin içine çekilme istenmiştir. İmam hatip öğrencilerinin, bu konudaki İslami hassasiyetleri zaten bu şekilde hareket etmelerine fırsat vermez. İmam hatip öğrencilerine öneri ve tavsiyelerimiz vardır. İmam hatipli öğrenciler bunun kesinlikle oyun olduğunu kızlı ve erkekli bir arada, el ele yapılacak etkinliklerin masum bir görüntü olmadığını bilmeleri gerekir ve bu duruma karşı kim olursa olsun çok net bir şekilde tepkilerini ortaya koymalıdırlar.” şeklinde konuştu.  (Emrah Deniz-Ali Fidancı/İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir