• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
TPIC işçileri: "İşsizler kervanına katılmak istemiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

(Turkish Petroleum International Company) TPİC işçileri, 4 ay sonrası için akıbetlerinin ne olacağı endişesi taşıdıklarını belirterek, bir an önce bunun çözüme kavuşmasını istedi.

Daha önceden kendileri için 6 aylık geçici bir çözüm bulunan TPİC işçilerinden 100 kişilik bir grup, AK Parti Batman İl Başkanlığına gidip seçimlerden sonra akıbetlerinin netlik kazanması için hükümet yetkililerinin gerekenin yapmasını istediler.

Yaptıkları görüşmenin ardından açıklamada bulunan işçiler, yaşadıkları mağduriyeti anlattılar. Herkesten bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını isteyen işçilerden Veysi Güney, “Biz buraya eylem yapmaya gelmedik. Defalarca sorunlarımızı dile getiriyoruz ve ilgi, alaka gösteriyorlar lakin TPIC işçilerin sorunları ne olacak. Bizde bir belirsizlik söz konusudur. Bu belirsizliğin bir çözüme ulaşmasını istiyoruz. Batman’da yaklaşık 360 TPIC işçisi var. Mağduruz ve istiyoruz ki, bir an önce işimize dönelim. Yaptığımız iş belki dünyada en zor işlerden bir tanesidir. Şuanda asgari ücrette bir maaş alıyoruz.” dedi.

“İşsizler kervanına katılmak istemiyoruz”

31 Ocak tarihinden itibaren Batman ve bölgede TPIC bünyesinde çalışan yaklaşık 850 işçinin işlerine bir email ile son verildiğini vurgulayan Hüseyin Altun, “Ocak ayının ilk gününden itibaren belirsizlik durumunda bekleyen biz sondaj çalışanları olarak mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililere çözüm önerisinde bulunduk. İşimizle ilgili bize somut adımların atılmasını istiyoruz. 850 insanın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Bizlerin tekrar istihdama kavuşmasının istiyoruz. Bizler sorunlarımızın çözümünü istiyoruz. Kalifiyeli personelin boşta durmasını istemiyoruz. Daha önce 2-2 bin 500 lira alırken, bekleme durumuna girdiğimizden dolayı şimdi ise asgari ücret alıyoruz. İşsizlik oranının en yüksek olduğu il Batman’dır. Bizler de bu işsizlik kervanına katılmak istemiyoruz.” diye konuştu.

“İşsizlik evimizdeki huzuru da bozuldu”

Yaklaşık 9 sene boyunca TPIC’te çalıştığını ve Ocak ayından bu yana işlerine son verildiğini belirten Fethullah Gültekin ise, “Toplanmamızın amacı, yetkililerin bizim sorunumuza bir çözüm bulmalarıdır. Bu işsizliğimiz evimizdeki huzurumuzu da bozdu. Dilencilik yapmıyoruz ve sadece işimize geri dönmek istiyoruz. Bize işimizle ilgili olumlu ya da olumsuz net bir şey söylesinler. Bu belirsizlik bitsin artık. Bize ya işten çıkaracaklarını ya da işimize devam edeceğimizi söylesinler. Biz de ona göre davranalım.”

Yıllardır taşeron işçisi olarak çalıştıkları Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Jeoloji birimi bünyesindeki numune alım işi yapan ve işlerinden ayrılmak zorunda bırakılan işçiler de, yetkililere seslenerek, bir an önce işlerine dönmek istediklerini söyledi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir