• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
"Batman valiliği ve Milli Eğitiminin tavrı utanç vericidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Anadolu Lisesi ile Batman Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi öğrencilerine nevroz kutlaması adı altında kızlı erkekli halay çektirmesine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bu durumun bir utanç vesilesi olduğunu ve söyleyen Diyarbakır İmam hatip Mezunları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, yayımladığı bir basın açıklaması ile “İmam Hatip camiamızı kirli emellerinize alet etmeyin” çağrısında bulunarak yaşananlara tepki gösterdi.

Diyarbakır İmam hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına basın açıklaması düzenleyen İbrahim Gökdemir, yapılan bu davranışlarla İmam Hatip Liselerinin kuruluş amaçlarının dışına taşırılmaya çalışıldığını ve Müslüman halkın çocuklarına manevi, kültürel ve ilmi açıdan öncülük eden bir kurumun lekelendirilmeye çalışıldığının altını çizdi.

“PKK ve HDP çocuklarımızı siyasi emellerine alet ediyor”

Batmanda yaşanan olayın İmam hatip camiasını derinden yaraladığını ve bu tavrın İmam hatip misyonuna tamamen aykırı olduğunu belirten Gökdemir, “halkın inanç değerleri ile örtüşmeyen İslami örf ve adetlere sığmayan newroz gibi bir etkinlikte kızlı erkekli kutlamamaların yapılması yüreklere saplanmış bir hançer misalidir. Yüzyıllardır Newroz etkinlikleri Kürt halkı arasında geleneksel olarak coşkulu bir hava içerisinde dini hassasiyetler gözetilerek hayâ ve iffet ölçülerinde kadın-erkek ayrı ayrı mekânlarda kutlanmaktaydı. Kürt ulusal ve sosyalist hareketi olarak ortaya çıkan PKK ve BDP hareketi bu günü gencecik Müslüman halkın erkek ve kızlarını iffet, edep ve hayâ değerlerinden uzaklaştırarak siyasi emellerine ulaşma aracı olarak kullanmaktadır.” dedi.

“Hiç bir kurum çocuklarımızı İslam dışı ifsad hareketlerine alet etmemelidir”

Müslüman  halkın çocuklarını İmam hatip okullarına göndermesindeki en büyük amacın edep, ahlak ve yaşantı olarak nesillere öncülük edecek tarzda yetişmelerini arzulamalarından kaynaklandığını belirten Gökdemir, Batman gibi dini değerleri önemseyen bir ilde yaşanan bu olayın tasvip edilmesinin mümkün olmadığını, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere yetkililerin, yapılan bu çirkefliğin hesabını sormaları gerektiğinin altını çizdi.

Gökdemir, “İmam hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak; Bizler Müslüman halkın çocuklarını İslam`ın kültür ve değerleri ile yetiştirilmesi arzusundayız. Hiç bir kurum çocuklarımızı İslam dışı ifsad hareketlerine alet etmemelidir. Kaldı ki çocukların eğitim ve öğretim sorumluluğunu üstlenmiş olan Valiliğin ve Milli Eğitimin buna ön ayak olması utanç verici bir durumdur. İmam hatipli Öğrencilerimizi İslam`ın hoş görmediği kızlı-erkekli bu tür meşru olmayan etkinliklerde alet edilmesi çocuklarımıza, ailelerine ve Müslüman topluma yapılmış bir hakaret olarak görüyoruz.  Bizler; Bu yapılanların Müslüman halkın temel ahlaki ilkelerine aykırı bir davranış olduğunu beyan ediyor, duyarlı sivil toplum kuruluşlarını tepkilerini vermeye davet ediyoruz. Bu etkinliğe ön ayak olan Vali yardımcısı ve milli eğitim müdür vekilini Müslüman halktan ve çocuklarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.  -İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir