• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Bakan Eker'e teşekkür plaketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Ziraatçılar Derneği(TZD) Başkanı İbrahim Yetkin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Bakan Eker, göreve geldikleri günden beri sektördeki tüm meslektaşlarla, paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini ve onlarla birlikte sektörü yönettiklerini ifade etti.

Bakan Eker’e görevi boyunca tarım sektörüne yaptığı önemli katkılardan dolayı kendilerine şükranlarını ileterek sözlerine başlayan Başkan Yetkin bu nedenle de kendilerine plaket takdim etmek istediklerini söyledi.

Bakan Eker’in gönüllerindeki yerinin hep ayrı olduğunu ve olacağını belirten Başkan Yetkin, “Sizin bize çok hakkınız geçti. İnsanlar yaptıkları ile vardır. İz bırakmak önemlidir. Siz de bunu başardınız” dedi.

Başkan Yetkin ayrıca kabulde teknisyen ve teknikerlerin istihdamının artırılması ile tarımsal danışmanlık yetki belgesi vermeden önce eğitimlerin yapılması yönünde taleplerini de Bakan Eker’e iletti.

Bakan Eker ise ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek her zaman tarım sektördeki tüm meslektaşlarla bir arada olduklarını ve sektörü onlarla birlikte yönettiklerini söyledi.

TZD’nin kendileri için önemli bir partner kuruluşu olduğunu belirten Bakan Eker, “Derneğin tamamı neredeyse Bakanlık eski çalışanlarından oluşuyor. Bu nedenle derneğinizin Bakanlığımızın faaliyetlerine katkısı çok.” Şeklinde konuştu.

Eskiden Bakanlığının adının Ziraat Bakanlığı olarak geçtiğini kaydeden Bakan Eker, “O zamanlar bakanlık 1-2 meslek grubunun yönetimindeydi. Bilimsel disiplinlerin gelişmesiyle birlikte yeni iş sahaları da açıldı. Biz de bu değişme ayak uydurduk. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 81 ile sosyolog atadım yine 50 civarında iletişimci aldım. Şuan bakanlıkta 63 ayrı meslek dalı var. Ana çatı ziraat ve veterinerlik. Kalan diğer gruplar da bize destek oluyor.”  İfadelerine yer verdi.

Konuşmasının sonunda ise Bakan Eker, tarımın çok geniş bir sektör olduğunu ve TZD’nin de bakanlığın en önemli parçası olduğunu söyledi.

Kabulün sonunda Başkan Yetkin, Bakan Eker’eplaket takdim etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir