• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Şanlıurfa`da 4 yardım TIR`ı yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" kapsamında Suriye`de kalan Suriyelilere yardım göndermeye devam ediyor. İçerisinde gıda, ilaç, oyuncak, giyim, çocuk bezi ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım TIR'larını Şanlıurfa'dan yola çıktı.

İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, yaptığı açıklamada,"4 yıldan bu yana Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları olarak bizler gerek Suriye`nin içerisinde gerekse Urfa`nın il ve ilçe köylerinde kalan mazlum kardeşlerimize insani yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu gün de sınır ötesine 198`ıncı TIR'ımızı göndermiş oluyoruz. Daha önceden bizler TIR'larımızı itfaiye merkezinden göndermekte idik bu gün de Şanlıurfa`nın lojistik merkezi dediğimiz bu merkezden 4 tane yardım TIR'ımızı göndereceğiz.” diye konuştu.

Suriye`ye gönderilecek TIR'larla ilgili konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Gönül isterdi ki böyle bir yardıma ihtiyaç duyulmasın. Madem böyle mazlum bir halk var, madem mazlum bir millet var; bu mazlum halka, bu mazlum millete yardım edecek zengin gönüllü insanlar da ve yardım kuruluşları da vardır.” dedi.  (Abdulhekim Bulut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir