• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Tarihin çöplüğünde yer alması gereken yasaklar halen devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Bismil Şubesi, Tevhid-i Tedrisat Kanunun yürürlüğe girişinin yıldönümü münasebetiyle düzenlediği basın açıklamasında İslami eğitim kurumları olan medreselerin kapatılmasına tepki gösterdi.

İTTİHAD binasının önünde toplanan dernek üye ve gönüllüleri adına açıklamayı okuyan Molla Abdullatif Özer, İslami eğitim kurumlarının kapatılmasıyla İslam düşmanlığının bir kez daha gün yüzüne çıktığına dikkat çekti.

 “Halkımızın bağrından çıkan medreseler hayvan barınaklarına çevrildi”

İslam`ı çağrıştıran kurumları kendine büyük tehdit olarak gören Kemalist rejimin, Müslümanların önünü iğrenç yasaklamalarla almak istediğine vurgu yapan Molla Özer, “Başta Kürtler olmak üzere medrese ve âlimleri kendilerine rehber edinen her kesim İslam düşmanı diktatör devletin hedefindeydi. Ve bu yasaklamalara karşı direnen nice İslam âlimleri, tiyatrodan ibaret olan mahkemelerce verilen alçak kararlarla idam edilerek şehit edildi. Alınan bu kararın ardından kısa bir süre sonra Müslüman halkımızın bağrından çıkan medreseler resmen kapatılıp tıpkı camiler gibi hayvan barınaklarına çevrildi. Medrese talebeleri zorla seydalarından kopartıldı. Bu kararların altına imza atanlar tarihe kara bir leke olarak geçtiler.” dedi.

“Bu karanlık günlerin faillerini lanetliyoruz”

Halkın inanç ve değerlerine ters düşen hiçbir hareket ve ideolojinin başarı şansı bulamayacağının altını çizen Molla Özer, şunları kaydetti:

“Velev ki ellerindeki en acımasız imkânları kullansalar dahi başarı şansları yoktur. Bu durum, yaşanan yüz yıllık süreçle birlikte çok net bir şekilde kendini gösterdi.  Bunu tekrardan tecrübe edip denemenin hiçbir anlamı yoktur. Âlimler ve Medreseler Birliği olarak üzerinden 91 yıl geçen bu karanlık günlerin faillerini lanetliyoruz. Bu günlerin etkisi üzerinde kalıp, tarihin çöplüğünde yer alması gereken bazı yasaklamaları sürdüren devlet yetkililerini, halkla barışık olmaya davet ediyoruz.”

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. (Aydın Bal-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir