• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
`Devlet ile PKK iş birliği içinde mi?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır başta olmak üzere tüm bölgeyi bir ateş çemberine çeviren Kobani bahaneli 6-7 Ekim olaylarında kardeşi katledilen Zülküf Güneş, yaşanan olaylardan sonra takınılan tavra adeta isyan etti.

Olayın asıl faillerine kimsenin dokunmadığını ve bu güne kadar kardeşi Cumali Güneş`i katledenlerden kimsenin yakalanmadığını belirten Abi Zülküf Güneş, yaşanan vahşetin asıl faillerinin açık olduğunu belirterek, yaşanan vahşetin asıl sorumlularının Abdullah Öcalan, Selahattin Demirtaş ve HDP`li yetkililer olduğunu söyledi.

“Piyonları yargılamakla adalet sağlanmış olmaz”

Kobani bahaneli çıkarılan olayların fitilini ateşleyen şahsın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olduğunu ve yaptığı çağrı üzerine sokağa dökülen PKK/HDP`lilerin, fakirlere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katlettiğini hatırlatan Güneş, 6-7 Ekim saldırılarının failleri hakkında hazırlanan iddianame ile ilgili olarak ta bir değerlendirmede bulundu.

Güneş, “Yaşanan vahşetin sorumluları Öcalan, Selahattin Demirtaş ve HDP yetkilileridir. Asıl suçu işleyen bu insanları yargılamayanlar, sadece işi yapan piyonları yargılamakla adaleti sağlamış olmazlar. Evet, katliama katılmış olanlarında yakalanması gerekir. Ancak adaletin yerini bulması için bu olaylara sebebiyet verenlerinde bunun hesabını vermesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Eğer ki adalet varsa”

Demirtaş`ın, ‘Her yeri Kobani`ye çevirin` sözlerini unutmadıklarını ve bu çağrının HDP`li yetkililerce de kışkırtıcı sözlerle desteklendiğini belirten Güneş, bu açıklama ve kışkırtıcı çağrıların saldırılara zemin hazırladığının herkes tarafından kabul edildiğine vurgu yaptı.

Güneş, “En azından bunlar hakkında bir işlem yapılması, bir dava açılması veya bunların ifadesinin alınması gerekmez miydi? Eğer ki adalet varsa, bunlar hakkında soruşturma açılması gerekir. Bu soruşturma açılmadığı müddetçe kimse bize bu ülkede adaletten dem vurmasın, hak hukuktan konuşmasın.” şeklinde konuştu.

 “Hastaneyi de yakıp yıkmışlardı”

Aradan geçen uzunca zamana rağmen kardeşini katledenlerden hiç kimsenin bu güne kadar yakalanmamış olmasını ibretle izlediğini ve bu konuda şikâyetçi olduğunu belirten Güneş, PKK`li çetelerin 3 gün içinde şehri savaş alanına çevirmesine müsaade edenlerin bu katliamlara imza atanları yakalamakta da gevşek davrandığını belirtti.

Devlet ile PKK iş birliği içinde mi?

Diyarbakır ve bölgede yaşanan olayların sıcaklığı henüz geçmemişken benzer olayların Cizre`de de yaşanmış olmasının düşündürücü olduğunu belirten Güneş, “Cizre'de polise rağmen çetelerin, şehrin ortasında yol kesmeleri, halktan haraç almaları, insanlara saldırmalarının çok manidar bir tablo olduğunu söyledi.

Güneş, “Böyle bir tablo karşısında söylenecek tek söz var. Acaba devlet ile PKK bu halka zulmetmek için artık beraber mi hareket ediyor. Şahsen ikisinin bir işbirliği içinde oldukları sorusu insanın aklına geliyor. Öyle düşünüyorum ki kardeşimin kanı kirli bir pazarlığa kurban edildi. “ ifadelerini kullandı.  (M. Sıddık BilgeEmrah Deniz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir