• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
	"Kürt sorunu yoktur açıklaması fecaattir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın “Kürt sorunu yoktur” açıklaması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanının bu yöndeki açıklamalarının tam anlamıyla bir fecaat olduğunu ifade eden Doğru, "Yüzyıldan fazla bir zamandır ortada olan sorun, “Kürt sorunu yok” demekle ortadan kalkacak bir mesele değildir. Çözüm sürecinin konuşulduğu ve gündemde olduğu bir zamanda böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Çözüm süreci adı altında başlatılan girişimler bile bu sorunun varlığını ispatlamaktadır.” dedi.

Doğru, Kürt sorunun ortadan kalkması isteniyorsa 7-8 Mart tarihlerinde Diyarbakır`da 3 bin 500 STK adına 600 delegenin katıldığı, “Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı”nda ortaya konulan görüşler ve 28 maddeden oluşan sonuç bildirgesinin acilen uygulanması gerektiğini belirtti.

Doğru açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Özellikle eğitim sistemindeki tekçi zihniyetin ortadan kaldırılması, Kürt manevi liderleri olan Şeyh Said`in, Üstad Bediüzzaman ve Seyyid Rıza`nın  mezar yerlerinin belirlenip iade-i itibarlarının verilmesi ve cumhuriyetin kuruluşundan beri Zilan Deresi Katliamı, Dersim Katliamı  ve devletin işlediği diğer tüm zulümlerden dolayı en üst telden özür dilenmelidir. Kürt medreselerine resmi statü verilip önlerindeki tüm engellerin kaldırılması ve Anadilde eğitiminin başlatılması, devletin asli iki unsurundan biri olan Kürtlerin dilinin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi gerekir. Bu maddeler ivedilikle uygulanmalıdır.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir