• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Avrupa`da Provokatörler Arası Dayanışma!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

-Fransa’da Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakarette bulunan haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’ya 2005 yılında Danimarka’da patlak veren karikatür krizini başlatan gazeteden destek geldi. Dergi, son sayısında Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakarette bulunması üzerine dün gece kundaklanmıştı.

Müslümanlara yapılan hakaretten sonra Charlie Hebdo dergisinin Paris’deki ofisi kimliği bilinmeyen kişiler tarafından saldırıya uğradı ve internet sitesi hacklerler tarafından çökertildi. Saldırının akabinde dergi yönetimine ilk destek hakaret karikatürlerini ortaya çıkaran gazete olan Jylland-Posten’den geldi. Gazetenin yönetim kurulu başkanı Lars Much, özel bir açıklama yayınlayarak Charlie Hebdo dergisini desteklediklerini ifade etti. Much, ‘Charlie Hebdo dergisinin yönetimine bir mesaj göndererek bu zor günlerinde onların yanında olduğumu bildirdim. 2006 yılında bize verdikleri desteği çok iyi hatırlıyorum. Böyle zamanlarda yalnız olmadığını bilmek güzel bir şeydir’ dedi.

Söz konusu Fransız dergisi de hakaret karikatürlerini ilk yayınlayan Jylland-Posten gazetesine destek vermek için 2006 yılı Şubat ayında hakaret karikatürlerini yayınlamıştı.

Fransa’da hakaret mizah tarzıyla bilinen Charlie Hebdo dergisi, son sayısında Tunus seçimlerini Nahna hareketinin kazanmasını protesto etmek için Hz. Muhammed’e (s.a.v hakaret yolunu seçti. Müslümanların Peygamberini derginin geçen haftaki başyazarı olarak lanse eden dergi yönetimi, Efendimizin (s.a.v) sözde ağzından ‘helal` başlıklı bir yazı yayınladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir