• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
Sultanbeyli`de Balıklar Karaya Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sultanbeyli`de bulunan gölette belirlenemeyen bir nedenle balıklar ölmeye başladı. Kıyıya vuran binlerce ölü balığı gören vatandaşlar durumdan tedirgin oldu. İSKİ ve itfaiye ekipleri, ölümlere engel olmak için seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre, Fatih Mahallesi`nde bulunan gölet kenarında oyun oynayan çocuklar binlerce balığın göletin kıyısına vurduğunu fark etti. Göl kenarına gelen vatandaşlar da içerisinde onlarca çeşit balığın yaşadığı gölde balıkların toplu olarak ölmeleri nedeniyle tedirgin olduklarını belirterek yetkililerin önlem almalarını istediler. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri gölete hortumlarla temiz su püskürterek sudaki oksijen seviyesini arttırmaya çalışırken, İSKİ ekipleri vidanjörlerle gölet kıyısındaki kanalizasyonların açılması için çalışma başlattı. İSKİ görevlileri kanalizasyonların tıkandığını çevredeki yerleşim yerlerinden atık suyun gölete sızmış olabileceğini söylediler.

Ölümlerin yaşandığı göletin kıyısına gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtlayan vatandaşlar, gölden önce kötü kokuların gelmeye başladığını daha sonra da balıkların toplu olarak öldüğünü gördüklerini söylediler. Suya zehirli kimyasalların karışmış olma ihtimalinden korkan vatandaşlar yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir