• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
 Halepçe katliamı Cizre`de ortak basın bildirisiyle kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortak basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Halepçe katliamı 16 Mart 1988 tarihinde, batılı emperyalist devletlerin desteğiyle, yerli işbirlikleri Saddam ve avanesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Emperyalistlerin uşağı, zalim Saddam`ın Baas iktidarına boyun eğmeyen Halepçe şehri ve çevresi, uçaklardan atılan kimyasal gazlarla bombalanmış, Müslüman mazlum Kürt halkı kadın-erkek, genç-yaşlı demeden hardal ve siyanür gazlarıyla katledilmişlerdir. Bu saldırıda en az beş bin mazlum ve masum Müslüman kürt halkı zehirlenerek ölürken, on binlerce insan yaralanmış, binlerce insan da topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Bugün dahi kimyasal gazların etkisi devam etmekte, Halepçe`de bazı çocuklar halen sakat doğmaktadır.

Söz konusu Müslüman Kürt halkı olunca, insan hakları savunucusu kesilen başta Avrupa devletleri olmak üzere İngiltere, Rusya, Amerika ve Çin gibi dünya devletleri, yapılan bu katliama her zaman olduğu gibi sessiz kalmış ve görmezlikten gelmişlerdir. Yine aynı şekilde Müslüman geçinen Ortadoğu devletleri de ‘Ümmetin Yetimi` olarak tanımlanan mazlum Kürtlere karşı girişilen bu alçakça katliama göz yummuş ve seyirci kalmışlardır.

Artık Halepçe, Roboski, Zilan, Kürdistan, Filistin, Hama, Halep, İdlip, Ruanda, Hiroşima, Dersim, Srebrenitsa, Myanmar, Sabra ve Şatilla katliamları olmasın! İnsanlık yeni acılar yaşamasın. İnsanlık Kimyasal Ali`lerin, Kemalistlerin, Marxistlerin, Miloşeviç`lerin, Şaron`ların, Esed`lerin insafına bırakılmamalıdır. Halepçe şehitlerini rahmetle anarken bu katliamlara sebep olan zalimleri Allah`ın laneti ile lanetliyor, Âlemlerin Rabbinin gazabının tüm zalimler üzerine olmasını diliyoruz. Rabbimizin mustaz`aflara lütfedip iktidar sahibi olacakları ve emperyalist güçlerin çıkarlarını bertaraf ederek adil yönetimleri  gerçekleştirecekleri zamanı özlemle bekliyor, bu günün bir an önce gelmesi için dua ediyoruz”

Basın açıklamasına destek veren STK`lar: Hür Dava Partisi, Eğitim-Bir Sen, Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, Nur-Der, Cizre Nuh Gıda Bankası, Cami-Der, Mızgeft-Der (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir