• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kürtler İslam ümmetinin yetimleridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 27 yıl Halepçe'de yaşanan vahşete yönelik düzenlediği açıklamasında bu vahşeti kınadığını belirterek, yaşanan bu vahşete sessiz kalanlarında bu suçu işleyenler kadar suçlu olduğunu ifade etti.

 “Katliama sessiz kalanlar da suçludur”

Bugün gelinen noktada Halepçe katliamının dünya için utanç abidesi olduğunu ve insanlığın kanayan yarası olduğunu belirten İçten, bu katliamın dünya insanlığına yapılan en vahşi soykırım olduğunu söyledi.

İçten, “Böyle bir katliamın emrini verenlerin yanında, bir de bu katliama sessiz kalan devletler var. Bu vahşet, dünyanın gözü önünde cereyan etti. Ancak ne bir ses veren oldu ne de bir sahip çıkan. Öyle ki bu zehirli gazları Saddam'a bu dünya vermişti. Bu katliamı yapanlar ne kadar suçlu ise buna sessiz kalan insanlık da o kadar suçludur.” ifadelerini kullandı.

“Halepçe`de yapılanlar Suriye'de de yapıldı”

27 yıl önce Halepçe'de yapılan soykırımın bugün de Suriye'de yapıldığına dikkat çeken İçten, çeyrek asır önce Halepçe'yi kana bulayan katillerin bugün de aynı katliamı Suriye'de yapmaya devam ettiklerini söyledi.

İçten, “Saddam'a kimyasal bomba attıranlar, iğrençliklerini örtmek ve dünyaya şirin görünme adına onu asmışlardı. Esad'ı maşa gibi kullanan üst akılsızlar, Suriye'de yüz binlerce savunmasız insanın ölümünü neden oldu. Günü geldiğinde Esad'ın da Saddam ile aynı akıbetini yaşayacağını söylemek ileri bir öngörü olmasa gerek." şeklinde konuştu.

 “Batı`nın ikiyüzlülüğü kendisini gösterdi”

Katliam ve insanlık suçunun Ortadoğu'da işlenmesi durumunda batının üç maymunu ustalıkla oynadığını ve bu tavrında batının ikiyüzlülüğü ortaya çıkardığını söyleyen İçten sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üzülerek söylüyorum ki batının bu çifte standart tutumuna rağmen Müslümanlar ne yazık ki kolektif bir tepki geliştiremiyor. Aynı coğrafyada aynı değerleri paylaştığı kardeş ülkede yaşanan katliamlara sessiz kalma gafletini gösteren birçok İslam ülkesi ne yazık ki Halepçe'de de bu utanılacak tavırlarını sürdürmüştü.” diye konuştu.

“Katliama uğrayan Kürtler olunca...”

Halepçe katliamı yapılırken Katar'da 53 İslam ülkesinin toplandığını ancak hiç kimsenin Halepçe'ye dair tek bir söz bile söylemediğini hatırlatan İçten, “Ne ilginçtir katliama uğrayan Kürtler olunca, Müslüman ülkeler ve dünyanın suskunluğu katmerleşiyor, adeta dilleri lal kesiliyor. Mısırlı yazar Fehmi Şinnavi'nin ‘Kürtler, İslam ümmetinin yetimleridir` tespitini hatırlatmadan geçmek istemiyorum.” hatırlatmasında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir