• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Amasya`da `Sahabe Gibi Yaşamak` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amasya 22 Haziran Spor Salonunda düzenlenen ‘Sahabe Gibi Yaşamak`  adlı programa katılan Eğitimci Yazar Mehmed Göktaş, sevenleri ile buluştu.Din Görevlileri Birliği Derneği Amasya şubesinin düzenlediği ‘Sahabe Gibi Yaşamak` adlı konferans, STK temsilcileri, Din görevlileri, İmam Hatipliler, Akademisyenler, Üniversite Öğrencileri ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Emrullah Güneş`in sunumu ile gerçekleşen program, Muhammed Mustafa Göl`ün okuduğu Kur`an-ı Kerim  tilaveti ile başladı.

Ardından Din Görevlileri Birliği Derneği Amasya Şube Başkanı Recep Ergül, bir selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından  Selami Güneş, seslendirdiği coşkulu ilahi ve ezgilerle  ilahi ve ezgileri ile renk kattı.

Programda  konuşan  Eğitimci Yazar Mehmet Göktaş, ‘Sahabe Gibi yaşamak` adlı konferansa katılmaktan dolayı duyduğu    memnuniyetini dile getirdi.

Allah`ın Razı Olduğu Topluluk

Konuşmasında sahabe hayatından örnekler veren Göktaş Hoca: “Allah (cc) tüm insanlığa en güzel örnek olan ve parmakla gösterilen bir dönemin insanlarını, özel olarak terbiye etti. Bu insanları, Peygamberimizin gözetim ve terbiyesine teslim ederek, en güzel şekilde yetişmelerini sağladı. Onun gözetiminde yetişen bu nesil, İslam`ı layıkıyla yaşadı ve tüm insanlığa örnek oldu. Allah o insanlardan razı olduğunu bildirdi. Onların yaşadığı İslam`ı, tüm Müslümanların tıpkı onlar gibi  yaşaması gerekir.” dedi.

  Örnek Bir Nesil

Göktaş Hoca, Rabbimizin insanların doğru yolu bulabilmelerini, sahabe gibi iman etmeye bağladığını, bizim de doğru yolu bulabilmemiz ancak ve ancak onlar gibi iman etmeye, onlar gibi İslam`ı yaşamaya ve hayata tıpkı onların baktığı gibi bakmaya bağlı olduğunu  belirterek, “Acaba bu insanlar ne yaptı da Allah onları bu kadar önemsedi ve onları tüm insanlığa örnek gösterdi? İşte bu soruya verilecek doğru cevap bizim de hayatımızı değiştirecek ve bizleri tıpkı Allah`ın razı olduğu o insanlar gibi yapacaktır.

Program Amasya Fatih Camii İmam Hatibi Emin Çınarcı`nın kapanış duası ile son buldu.  (Emrullah Güneş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir