• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Bingöl`de Toplanan Yardımlar Yola Çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Van`da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından yardım seferberliği başlatan Mustazaf-Der Bingöl şubesi ve Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Kar-Der dayanışmasıyla dün gece bir Kamyon yardım daha deprem bölgesine gönderildi.

Dün gece temel gıda malzemeleri, battaniye, yorgan giyim, katalitik soba, piknik tüpü temizlik maddeleri, çocuk bezi ve ekmek gibi temel ihtiyaçların bulunduğu bir kamyon yola çıkarıldı. Yardımlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere Mustazaf Der Van Şubesinin kurduğu kriz masasına teslim edilecek.

Van`daki depremin Türkiye`de birlik ve beraberlik sağlama konusunda güzel bir fedakârlık örneği olduğunu söyleyen dernek gönüllüleri, daha sonra yardım kampanyası hakkında şöyle konuştu: "Türkiye`nin her yerinde gerek halk gerekse STK`lar ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar, Allah hepsinin hayrını kabul etsin. Acı da olsa bu deprem birbirimize sahip çıkmayı öğretmiştir."

Depremzedelerin en önemli ihtiyaçları: çadır, gıda ve temizlik malzemesi olduğu herkesçe malum bir durum, bu vesileyle yardımda bulunmak isteyen hayırsever halkımızın özellikle bu gibi zaruri ihtiyaçları dikkate almalarını tavsiye ediyoruz."

Nihat kanat - İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir