• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Altın Titanına Operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de altın üzerinden saadet zinciri kuran Virgin Gold`a çift koldan inceleme başlatıldı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yatırımcılara aylık yüzde 10 getiri vaadiyle para toplayan Virgin Gold`u ön incelemeye alırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü de konuyla ilgili soruşturma başlattı. Kendilerine bir hafta önce firma ile ilgili bir ihbar geldiği bilgisini veren SPK Başkanı Vedat Akgiray, "Bu tarz olaylar vahim sonuçlara yol açıyor. Bize geçen haftalarda konuyla ilgili bir ihbar ulaşmıştı. Ön inceleme başlattık" şeklinde konuştu.

Virgin Gold firması dünya genelindeki birçok ülke tarafından da kara listeye alınmış durumda. Özellikle Malezya, Endonezya ve Tayland gibi ülkeler, firmaya ilişkin resmi uyarılarda bulunuyor. Yine dünyada kara para ile mücadele eden Global Investment Alert de dünya genelindeki yatırımcılarını firmaya para yatırmamaları konusunda uyarırken şirketin dünya genelinde kara listede olduğunu ifade ediliyor.

HAYAL SATIYORLAR
Kendini altın madenciliği firması gibi tanıtan Virgin Gold`da her şey vaatler üzerine kurulu. Yasadışı olarak satılan şirket hisselerini internet üzerinden alanlara, yakın zamanda altın madenlerinin faaliyete geçeceği ve hisse değerlerinin ikiye katlanacağı bilgisi veriyor. 2015`te halka arz yöntemiyle dünya borsalarında yer alacakları söyleniyor. Üyeleri sistemde tutmak için de altın hesabına en az yüzde 10 gelir vaat ediliyor. İnandırıcılığı kaybetmeme adına en az 6 ay vaat edilen ödemeler kusursuz şekilde işliyor.

YENİ ÜYE PARA KAZANDIRIYOR
Sistemden para kazanmanın en etkin yolu ise saadet zincirine yeni kurbanlar bulmaktan geçiyor. 4 bin dolar giriş ücreti ile Virgin Gold`da altın hesabı açan kişi, h e r bulduğu yeni üye üzerinden gelir elde etmeye başlıyor. Örneğin 10 yeni üye bulan kişi sisteme kazandırdığı 40 bin doların yüzde 10`unu yani 4 bin doları bonus olarak kazanmış oluyor. 10 yeni üye de benzer hedeflerle çalışınca sistem olağanüstü hızlı şekilde dallanıp budaklanıyor.

100 YILLIK YÖNTEM
Türkiye bu sistemi 1997`de patlak veren Titan saadet zinciri ile tanımıştı. Ancak dünyada bu yönteme `Ponzi` modeli deniyor. 1920 yılında ABD`de Charles Ponzi isimli İtalyan asıllı bir kişi tarafından geliştirilen sistem üyelerine yüzde 50`yi aşan gelir vaadiyle kurulmuştu. Sistem dün olduğu gibi bugün de yeni üye geldiği sürece çalışıyor. Para girişi kesilince model çöküyor ve üyelerin yüzde ortalama 70`i mağdur oluyor. Tarihe geçen sistemin mucidi olan Ponzi, o dönem oluşan binlerce mağdur nedeniyle uzun yıllar hapis yattı.

DÜNYA ALARMDA
VIrgIn Gold, yasadışı faaliyetleri nedeniyle birçok ülkede kara listeye alındı. Malezya Sermaye Kurumu yayınladığı bildiriyle vatandaşlarını uyardı. Birçok yabancı sitede de benzer uyarılar görülüyor.

DUBAİ VE ÇIRAĞAN`DA LÜKS HAYAT
Altın üzerinden kurulan saadet zincirinin Türkiye`nin en pahalı otellerinde de organizasyonlar düzenlediği de ortaya çıktı. 2 hafta içinde Çırağan Sarayı`nda 50 kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda saadet zincirine yeni üye katmanın planları yapıldı. Bunun yanı sıra şirketin, zincire çok üye getirenlere Dubai`de ultra lüks tatil hediye ettiği de öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir