• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Bu da israil zulmü: Filistinli esirlere sağlık hizmeti verilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail hapishanelerindeki hasta Filistinlilere gerekli sağlık hizmetinin verilmediği belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, İsrail'deki Ramle Hapishanesi revirinde, 12'si sürekli tedaviye muhtaç, 17 Filistinli tutuklunun bulunduğu ve bunlara yeterli tedavinin verilmediği belirtildi.

Hastaların çoğunun İsrail'in gözaltı operasyonları sırasında yaralanan ve tıbbi müdahaleden yoksun bırakılan kişiler olduğu aktarılan açıklamada, hapishane kliniğinin asgari donanım ve ilaçlara sahip olmadığı kaydedildi.

Tutuklulara yanlış tedavi yöntemlerinin uygulandığı savunulan açıklamada, söz konusu hapishaneden tahliye olanların, "kliniğin yaşanacak bir yer olmadığı, ciddi sağlık sorunları olan ve hareket edemeyen Filistinli tutukluların kasıtlı ihmaller ve haksızlıklar sebebiyle ölümü bekledikleri" yönündeki, ifadelerine yer verildi.

Filistin Esirler Cemiyetinin yayımladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 160'ının durumu kritik, en az 600'ü hasta olmak üzere 7 binden fazla Filistinli bulunuyor.
İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık düzenledikleri baskınlarda, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir