• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu Aksaray`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı açılışına katılmak üzere Aksaray`a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Aksaray Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarette Aksaray Belediyesi Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ofis arazi ile ilgili hazırladığı projeyi Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu sundu. Bakan Yardımcısı Arzu ise projeye gereken desteğin verileceğini açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisini taşıma için yardım isteyen Yazgı; “Şehrimiz için önemli bir projede daha var. Şehir merkezimizde kalan Toprak Mahsuller Ofisine ait arazimiz var. Oradaki ofis ve lojmanları karşılıklı uygun bir yere taşıyarak, mevcut alana da Selçuklu parkı inşa etmeyi düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili Bakanlığımızdan destek bekliyoruz.” dedi.

Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise projeye tam destek verileceğini söyleyerek “Toprak Mahsuller Ofisi, Sayıştay Kanunu uyarınca KİT`lere bağlı. KİT`lerin kendilerine özgü farklı bir uygulaması var. Bizler ise bu kurumumuza proje konularında belediyelere yardım etmesini istiyoruz. Çünkü belediyelerimizin yaptığı hizmet halka yapılan hizmettir. Değer tespitini yaparsanız biz geri kalan işlemleri daha hızlandırırız” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrasında Haluk Şahin Yazgı, günün anısına Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu`ya fincan ve kalem hediye etti. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir