• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
RTEÜ Rektörü YGS adaylarına tavsiyelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rize`de Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nın Rize Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacağını belirten Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Merkez`de 6864 adayın sınava gireceği Rize Merkez`de cezaevi ile birlikte 22 binada ve 392 salonda gerçekleştirileceğini söyledi.

ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörlüğü olarak,  adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri aldıklarını belirten Karaman, bu konuda adayların ve ailelerinin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek olmadığı belirtildi.

Sınava girecek adayların ailelerine de çeşitli tavsiyelerde bulunan Karaman, “Anne babalar çocuklarının bir yıllık emeğinin boşa gitmemesi için sınavdan önceki son iki günde daha bilinçli hareket etmelidirler. Çocuklarının farklı bir psikolojiye girmemeleri, telaşlı ve endişeli bir halde olmamaları için özen göstermelidirler. Kendileri çok heyecanlansalar ve kaygılansalar bile çocuklarına bu durumu hissettirmemeliler.

Cumartesi akşamı çocuklarının her zamanki saatte yatmalarına, Pazar sabahı da sınavdan bir saat önce sınava girecekleri binada olacakları şekilde sabah kalkıp evlerinden ayrılmalarına dikkat etmelidirler ve adayın uykusunu tam olarak almış bir şekilde sınava dinç olarak gitmesi aday açısından çok önemlidir.” ifadelerini kullandı. (İlyas Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir