• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Ev hanımlarına  "Deprem ve Doğal Afet" konulu seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkamil Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü işbirliğince Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Merkezi`nde hanımlara yönelik AFAD eğitim uzmanı Mustafa Bay tarafından afet bilincinin oluşturulması için eğitim semineri verildi.  Verilen eğitim seminerine kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde deprem, yangın, gibi doğal afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi veren AFAD eğitim uzmanı Mustafa Bay, günlük hayatta karşılaşılabilecek doğal afetler sırasında ve özellikle yaşadığımız bölge üzerindeki fay hattının oluşturabileceği deprem hakkında bilgiler sundu.

Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Merkezi`nde eğitim gören kursiyerlerden Ayşe Çılgın, seminerin olumlu geçtiğini belirterek, “Bugün AFAD uzmanları tarafından deprem, yangın ve doğal afette yapılması gerekenler hakkında bilgiler aldık. Daha önceden bildiklerimizin aslında çok yanlış olduğunu öğrendik. Deprem sırasında normalde masa altlarına girmek, kapı aralarında saklanmak gibi şeylerin doğru olduğunu sanıyorduk. Aslında hiç biri doğru değilmiş. Bunu öğrenmiş olduk AFAD ekiplerimizin sayesinde. Kursumuzda daha öncede soba zehirlenmelerine karşı seminerler verildi. Bu tür seminerler bizim için çok faydalı oluyor.”ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Demet Yıldız ise, “Aile merkezimizde sık sık bu tür bilgili ve faydalı seminerler oluyor. Bizlerde bu tür seminerlere oldukça katılım gösteriyoruz. Bugün ki seminerimizde deprem ve yangım üzerine konulu bir eğitim semineriydi. 5 yıl önce benim de başıma bir yangın olayı gelmişti. Orada bilgi eksikliğim yüzünden evdeki eşyaları kurtarmak isterken, dumandan etkilenip zehirlenme tehlikesi geçirmiştim. Ancak bu semineri daha önce dinlemiş ve uygulamış olsaydım, orada eşyaları değil kendi canımı kurtarmaya çalışırdım. Bu tür seminerler sayesinde daha çok bilgi sahibi olarak, yaşanacak olan her hangi bir doğal afette daha tedbirli olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir