• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Bacakları çürüyen genç kız yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`ta 3 çocuklu Aydın ailesinin en büyük çocuğu olan ve 6 aylık bebekken yakalandığı ve şu an oldukça ilerleyen Orak Hücre Anemisi hastalığı nedeniyle yürümekte dahi zorlanan Melis`in acilen tedavi görebilmesi için hayırseverlerin desteği bekleniyor.

Mehmet ve Mehtap Aydın`ın ilk çocukları olan 17 yaşındaki Melis Aydın`ın, oldukça tehlikeli boyutlara ulaşan hastalığı nedeniyle sağ bacağında çürüme başlarken, ilik nakli için önümüzdeki günlerde Ankara Tıp Fakültesi`nden çağrılması bekleniyor.

Tarsus Şehit Kerim Mahallesi 3421 Sokak No. 3 adresinde bulunan ve kargir olarak tabir edilen eski bir yapıda ikamet eden Yalçın ailesinin, yaşam koşulları da Melis`in sağlığını olumsuz etkiliyor.

Asgari ücretle bir firmada işçi olarak çalışan baba Mehmet Aydın dışında evde kimsenin çalışmadığını ve 3 çocuklarını da okuttuklarını kaydeden anne Mehtap Yalçın, “Melis doğduktan yaklaşık 6 ay sonra rahatsızlandı. Önce Devlet Hastanesi`ne ve ardından o dönem Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi`ne gittik ve orada orak hücre anemisi teşhisi konuldu. 7 yaşına kadar Balcalı`ya gidip-geldik. 7 yaşında geçirdiği ağır kriz nedeniyle bizleri Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne sevk ettiler ve bu yaşına kadar oraya gidip-gelerek tedavisini sürdürdük. Ayağında çürümeler başlayınca, bu sefer Ankara Tıp Fakültesi`ne sevk edildi. Burada son çare olarak ilik nakli yapılmasına karar verildi.” diye konuştu.

Ankara`da 9 yaşındaki kardeşi Dilara`dan ilik alınarak Melis`e nakil yapılacağını belirten anne Mehtap Yalçın, “Ankara Tıp Fakültesi`ne gittik. Orada 18 gün boyunca ön hazırlık yapıldı. Ardından bizlere ‘önümüzdeki günlerde sizleri çağırıp, operasyonu gerçekleştireceğiz` denildiği için Tarsus`a döndük. Melis`in Ankara`daki tedavisinin 1 yıl süreceği bizlere söylendi. Eşim asgari ücretle çalışıyor ve çocuklarımın hepsi okuyor. Maddi durumumuz elverişli olmamasına rağmen bugüne kadar Melis`in sağlığı için elimizden geleni yaptık. Fakat bundan sonra ki süreçte, yani Ankara`daki ameliyat ve sonrasında ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz. Bu konuda hayırseverlerin desteğini bekliyoruz.” dedi.

İclal Ekenler Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi olan Melis ise okula gidememekten dolayı oldukça üzgün olduğunu ifade ederek, “Ben okumayı çok seviyorum. Hasta olmama rağmen beni bugüne kadar ayakta tutan ve umutlu olmamı sağlayan tek şey okuldu; okumaktı. Okulun değerini bilemeyenlere çok kızıyorum. Ben çok istememe rağmen okula gidemediğim için üzgünüm. Ama hayırseverlerinde desteğiyle bu zor günleri aşacağıma ve yeniden okula gideceğime gönülden inanıyorum.” ifadelerini kullandı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir