• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Mehmet Akif Ersoy Batman'da da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” nedeniyle, düzenlenen programa Batman Valisi Azmi Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Sarıışık, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, okul ve resmi kurum müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kültür Merkezi konferans salonunda saat 10.00’da gerçekleşen programda, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İstiklal Marşın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Asuman Şityaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, İstiklal Marşının kabulü ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı.

Belgesel gösteriminin ardından öğrencilerin seslendirdiği,‘Bülbül’ ve‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’şiirleri okundu.

Program şiir resim ve kompozisyon dalında dereceye girenlere, ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Şiir resim ve kompozisyon dalında birinci gelen öğrencilere ödüllerini, Vali Azmi Çelik, yarışmada ikinci gelen öğrencilere ödüllerini Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Sarıışık, üçüncü gelen öğrencilere ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten verdi. Ödül töreninin ardından öğrenciler, “ZulmüAlkışlayamam”  ezgisi seslendirildi. Program İstiklal Marşı Oratoryogösterisiyle sona erdi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir