• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
BÜ'de kurumsal açık erişim sistemi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi kurumsal açık erişim sistemini kurarak bilginin paylaşılmasına olanak sunuyor. 2002 yılında Avrupa Birliği üyelerinin katılımıyla oluşturulan Budapeşte Açık Erişim Bildirgesiyle kabul edilen ve Türkiye’de 2014 yılında YÖK’ün başlattığı proje kapsamında, Batman Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Açık Erişim Sistemi kuruldu.

Açık erişim sayesinde; bilimsel bilgilere ücretsiz erişim, daha çok kullanım, daha çok kişiye ulaşım, daha etkili araştırma sonuçları, daha çok atıf alma, güvenilir ve doğru bilgi, uzun süreli koruma, farklı arama motorlarından erişim, bilimsel iletişimi güçlendirme, dergi fiyatlarındaki yüksek artışın önlenmesi, her dilde bilimsel bilginin kullanılır, paylaşılır olmasına olanak sağlayacak.

Batman Üniversitesi Açık Erişim ve Kurumsal Arşiv Sistemiyle birlikte Üniversite personeli  tarafından çıkarılacak kitap, makale, bildiri, tez, teknik rapor, fotoğraf, harita, ön baskı, veri setleri, görüntüler ses ve video dosyaları akademik çalışmaların arşivlenip erişilmesi kolaylığı sunuyor. Sisteme Üniversitenin web (www.batman.edu.tr) adresi aracılığıyla ve (http://earsiv.batman.edu.tr:8080/xmlui/) adresinden ulaşabileceği bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir