• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Mehmet Akif Şanlıurfa'da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa Karaköprü Sosyal Bilimler Lisesi’nde Mehmet Akif Ersoy anıldı. Anma etkinliğe Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve çok sayısı öğretmen katıldı.

Düzenlenen etkinlikte Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı yazma sürecini anlatan bir tiyatro gösterisi düzenlendikten sonra, il genelinde kompozisyon, şiir ve istiklal marşını güzel okuma yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Etkinlikte konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Mehmet Akif’i rahmetle anarak başladığı konuşmasında “Mehmet Akif’in şiirlerinde çile kokuyor. Bütün resimlerinde, bir tane tebessüm edebilen bir görüntüsü yoktur. Hem şahsi hayatı, hem de yaşadığı dönem acıyla, buhranla, yıkımla, üzüntüyle, gözyaşıyla geçmiş. Onun için bir de Akif’e gözyaşı şairi denir.” dedi.

Küçük, “Söylediği ne varsa, hangi kelimeyi ifade ediyorsa; onun hesabını vermiş, onun çilesini çekmiştir. Acısı çekilmemiş hiçbir fikrin, düşüncenin kıymeti yoktur.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise “Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazmayı göstermesin.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir