• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Muhtardan sağduyu çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Şahinbey İlçesi Nuripazarbaşı Mahallesinde Suriyeli bir grubun mahalle sakinlerinden bir kişiyi darp ettiği iddiasıyla çıkan olayları İlke Haber Ajansı’na değerlendiren Nuripazarbaşı Mahalle Muhtarı Ahmet Çevik, mahalle sakinlerine sağduyu çağrısında bulundu.

“Gençlerimizin biraz daha sağduyulu olması gerekir”

Özellikle gençlerin daha sağduyulu olması gerektiğini belirten Çevik, “Bizim gençlerimizin biraz daha sağduyulu olması gerekir. Tabi ki Suriyeli kardeşlerimizi misafir olarak kabul edip, onlara daha çok yardımcı olmamız lazım. Bu insanlar keyfinden ülkelerini terk edip gelmemişler. Bizim onların var olan acılarına ek acılar eklememiz lazım. Bizim onlara yardımcı olmamız lazım. Vatandaşlarımızın daha çok bu insanlara yardımcı olmaları gerekir sağduyulu davranıp bu tür provokasyon olaylara sebebiyet vermemeliyiz. Bu tür provokasyonlara gelmememiz lazım. Bir kişinin yaptığı hatadan dolayı hepsini suçlamamamız lazım. Dediğimi bizim bu insanlara daha çok yardımcı olmalıyız.”dedi.

“Bir kişinin hatasını tüm Suriyelilere yansıtmak aslında doğru değildir”

Bir Suriyelinin hatasını tüm Suriyelilere yansıtmanın doğru olmadığını ifade eden Çevik, “Bir kişinin hatasını tüm Suriyelilere yansıtmak aslında doğru değildir. Hani olayın tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Şuan polis araştırma yapıyor. Elbette belki bu insanlarında bizim gibi hataları vardır. Şimdi vatandaşlarımızın hiç mi? Hatası yok. Bir Suriyelinin veya her hangi bir insanın yapmış olduğu hatadan dolayı hepsini aynı kategoriye koymak doğru olmaz.”şeklinde değerlendirmede bulundu.

Mahallelerinde pek fazla Suriyeli sığınmacının olmadığını da belirten Çevik olarak, “Şuan bizim mahallede diğer semtlerde gibi metruk binalarda kalan Suriyeli mülteci yok. Kötü koşullarda kalan Suriyeli misafirlerimizi çadır kente gönderdik. Şuanda normal evlerde yaşamlarını sürdürenler var. Şuan mahallemizde elimizden geldiği kadar kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.”ifadelerine yer verdi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir