• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Cinsel İistismar Davasında Tüm Personel Açığa Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, "Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezindeki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu" iddiaları üzerine soruşturma başlattığı, bu kapsamda kuruluş müdürü ve personelin açığa alındığı bildirildi.

Bakanlıktan, bugün bir gazetede yer alan "Tecavüz Merkezi" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 2007-2012 yıllarını kapsayan ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iddialara ilişkin soruşturmanın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam tarafından üç müfettişin görevlendirildiği bildirildi.

Bakan İslam'ın talimatıyla yürütülen soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacıyla kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personelin açığa alındığı da belirtildi.

Bakanlığın, çocukların, kadınların, engellilerin, yaşlıların, kimsesizlerin kimsesi olma yolunda büyük hizmetler ifa ettiğinin altı çizilen açıklamada, ''Bu bakımdan henüz soruşturma aşamasında olan bir konu dolayısıyla Bakanlığımızın bir kuruluşunun 'Tecavüz Merkezi' başlığıyla kamuoyunda itibarsızlaştırılması tüm bu hizmetlere zarar verecek bir nitelik taşımaktadır. Soruşturmaların gereği yapılarak, kamuoyu bilgilendirilecektir'' ifadesine yer verildi.

Soruşturma sürüyor

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili Elazığ İl Jandarma Komutanlığı fezlekesinin 3 Mart 2014'de  Başsavcılığa gönderildiği ifade edildi.

İddialara ilişkin olarak şüpheliler hakkında "cinsel istismar" ve ilgili kamu görevlileri hakkında da "suçu gizleme" suçlarından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mağdurların Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde, avukat katılacak şekilde psikolog ve pedagog eşliğinde 'çocuk mağdur' sıfatıyla ifadeleri alındı. Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler ve ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturmanın başlatıldığı 7 Nisan 2014 tarihinde 2014/3637 sayılı yazı ile  Elazığ Valiliğine bildirildi. Bir kısım mağdurlara yönelik eylemlerin Muş ve Diyarbakır illerinde gerçekleştiği anlaşılmış ve Nisan 2014 tarihinde bu illerde işlenen iddialara ilişkin evrak hakkında 'ayırma ve yetkisizlik' kararı verilerek, ilgili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildi. Elazığ Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezinde mağdur çocuklara yönelikcinsel istismar eylemine ilişkin olarak da Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın geniş kapsamlı olarak devam etmekte olduğu, kamuoyuna duyurulur."

Elazığ Valiliği de "Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezindeki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu" iddialarıyla ilgili adli ve idari tahkikatın titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmış, soruşturmanın selameti bakımından adı geçen Merkez Müdürü ile 2 personel bugün itibariyle görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Gerek adli gerekse idari tahkikat titizlikle yürütülmekte olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir