• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
Hamas`tan sosyal medya atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, Filistin halkının müdafaası ve bazı ülkelerde hareketin "terör örgütü" olarak nitelendirilmesine karşı, sosyal medyada kampanya başlatacak.

Hamas enformasyon bürosu üyesi Tahir en-Nunu, Filistin halkının direnişini teyit etmek ve Hamas'ın "terör örgütü" olmadığını vurgulamak üzere sosyal medyada bir kampanya başlatılacağını söyleyerek, "Cuma sabahı itibariyle 'AskHamas' hashtag'iyle başlayacak kampanya bir hafta devam edecek" diye konuştu.

Kampanyanın öncelikli hedef kitlesinin Avrupa ve Batı olduğunu dile getiren Nunu, "Bu kampanya ile Hamas'ın terör örgütü değil, ulusal kurtuluş hareketi olduğu ve terör listelerinden kaldırılması gerektiği mesajını veriyoruz" dedi.

Nunu, kampanyanın soru-cevap şeklinde tasarlandığını, Avrupalıların konu hakkındaki sorularının Hamas'ın üst düzey yetkilileri tarafından cevaplandırılacağını aktararak, "Kampanya ile Filistin halkının uluslararası sempati kazanması ve gerçek terörün İsrail'in işlediği suçlar olduğunun vurgulanması hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Adalet Divanı, Aralık 2014'te AB'nin Hamas'ın terör örgütleri listesinde bulunmasından kaynaklanan AB'deki mal varlığının dondurulması gibi yaptırımların 3 ay sonra kaldırılmasına hükmetmişti. Ancak AB üyeleri, geçen ocak ayında Avrupa Adalet Divanı'nın Hamas'ın terör örgütleri listesinden çıkarılması kararını, temyize götürme konusunda anlaşmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir