• DOLAR 32.485
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2483.262
  • ...
İstiklal Marşı`nın kabulü ve Akif`i anma programı düzenlendi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Kültür Merkez`inde düzenlenen programa, İl Milli eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz`ın yanı sıra kurum amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program açılış konuşmasının ardında okunan şiir ve sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Düzenlenen programda günün anlam ve önemine binaen konuşan Beşminare Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Doğuş Furat, Mehmet Akif Ersoy`u anlamak onun zihin dünyasını iyi anlamaktan geçtiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy`un kaleme aldığı İstiklal Marşı`nın, 724 eserin katıldığı yarışmada birinci çıktığını ifade eden Furat, Akif`in hayat mücadelesine değinerek, “Nitekim Kurtuluş Savaş`ına verdiği destekle birinci TBMM`de milletinin vekilliğini üstlenmiş, savaşın kazanılıp minarelerde susturulmaya çalışılan ezanın tekrar göğü inletmesi için olanca gücüyle çalışmıştır. Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinde, “Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor” dizesindeki güneşlerden biridir Akif. Bütün ışığını o hilalin parlaması için çabalamış tüm emeğini bu uğurda harcamıştır. Akif, hiçbir dönem karşılık gözetenlerden olmamıştır. İstiklal Marşı`nı yazıp kazandıktan sonra kazandığı ödülü daha yarışmaya girerken reddetmiş şahsiyetinin Yücelliğini tarih önünde bir kez daha ispatlamıştır.” İfadelerine yer verdi.

Program, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir