• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Hasta yakınlarına meslek kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yardım Gönüllüleri Derneği, Onkoloji Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümü`nde tedavi gören çocukların anneleriyle görüşüp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü kutlayarak bir ay önce başlatılan “Meslek Kursu” projesi kapsamında, annelere moral ve mesleki eğitim veriyor.

Haftada bir gün verilen kurs çerçevesinde yapılan el işi ürünler daha sonra bir sergi ortamında satışa çıkarılacak. Sergide elde edilen gelir ise yine hasta çocuklarının ailelerine destek olarak bağışlanacak.

Yapılan ziyarette hasta yakınlarının, taleplerini dinleyen Dernek Başkanı Oya Hengirmen, kurs ile ilgili gerekli ihtiyaçların dernek tarafından karşılanacağını söyledi. Hengirmen, kursun tedavi gören çocukların anneleri tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Onkoloji Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bay ise ziyaretten dolayı teşekkürlerini dile getirerek “Onkoloji Hastanesi Güneydoğu Bölgesine hizmet veren önemli bir hastane. Ayrıca, Suriye`den gelen lösemi hastalarını da hastanemizde tedavi ediyoruz. Bu bölgede değişik nedenlerden dolayı lösemi tedavisi yapılamadığı için ciddi bir yoğunluğumuz var.”dedi.

Onkoloji Hastanesi`nin 18 servisi olduğunu, şu an takip edilen 200-300 lösemi hastası bulunduğunu ve bunların ayakta tedavi olduklarını dile getiren Bay, “Buradaki en önemli amacımız çocuk kemik iliği nakil ünitesi açabilmek. İçinde kemik iliği nakil ünitesi olacak yeni bir çocuk hastanesi üniversiteye yakın kurulacak.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, tedavi gören çocuklara ve annelerine yapılan ikramlarla sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir