• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Batman Sağ-Çev'14 Mart Tıp Bayramını' kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) yazılı basın açıklaması yaptı.

İnsan için en önemli mesele sağlık olduğu belirtilen açıklamada, "Sağlığı yerinde olmayan birinin bütün dünya nimetlerine sahip olması ona mutluluk değil belki azap verecektir. Çünkü insanın elindeki nimetten zevk ve tat alması, onu kullanabilecek sıhhat ve sağlığa sahip olmasına bağlıdır. Bu açıdan baktığımızda Tıp veya doktorluk tarihin en önemli ve en değerli mesleklerindendir.İnsanların kaliteli, mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. Bedenen,  ruhen ve sosyal yönden sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar. İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri ölçüsüzdür.” denildi.

Açıklamanın devamında Sağ-Çev, “Sağlık hizmeti sunumunun başarılı olması açısından hem hasta memnuniyeti hem de hekim memnuniyeti büyük önem taşımaktadır. İki kesimden birisinde memnuniyetsizlik ortaya çıktığında bu durumdan hizmet zarar görmekte bu da hem hekime hem de vatandaşa olumsuz yönde yansımaktadır. Performansa dayalı ücretlendirme yöntemimin, uzun çalışma saatlerinin, hastaların gereksinim duydukları sağlık hizmetini almalarının önünde engeller beslediği görülmektedir. Bu nedenle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin son bulabilmesi için çalışan başına düşen hasta yükü azaltılmalı, çalışma saatleri çalışan hakları ve mutluluğu dikkate alınarak düzenlenmeli, çalışma ortamını bozan fiziki mekân sorunları giderilmeli, hekimlik mesleğinin etik ilkelerine ters düşmeyecek gelir-ücret politikaları hayata geçirilmelidir.” İfadelerine yer verildi.  

Açıklamanın sonunda, Sağ-Çev,“İnsanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir hayat sağlamak için bütün engellemelere ve zorluklara rağmen, gece gündüz demeden onurlu ve kutsal bir görevi büyük özveriyle yerine getirmeye çalışan tüm doktor ve sağlık çalışanlarının ‘14 Mart Tıp Bayramını’ kutlar; Başarılı hizmetlerinin devamını dileriz.”ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir