• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
Duruşmaya cephaneyle geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Topraktaşı mahallesinde yapılan muhtarlık seçimi sonrası meydana gelen olaylarda öldürülen F.H.`nin faillerinin yargılanacağı Diyarbakır 4`üncü Ağır Ceza Mahkemesinde, yapılacak duruşma öncesi polis tarafından alınan tedbirler büyük bir faciayı engelledi.

Mahkeme öncesi adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, emniyet tedbirleri kapsamında yaptığı aramalarda, şüphelendiği 10 şahsı üzerindeki silahlarla beraber yakaladı.

Diyarbakır Valiliğinin konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada; 7 Nisan 2014 tarihinde merkez Bağlar ilçesi Topraktaşı köyünde yapılan muhtarlık seçimi sonrası meydana gelen ve F.H. isimli şahsın öldürüldüğü cinayet olayının faillerinin yargılanacağı duruşma öncesi 10 kişinin gözaltına alınarak çok sayıda silahın ele geçirildiği olay hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Yapılacak olan duruşma öncesi Diyarbakır 4`üncü Ağır Ceza mahkemesi önünde polisin  şüpheli şahıslara yönelik yaptığı aramalarda H.M., N.P., H,O., N.O., A.O., E.H., H.F., Y.H., H.O. ve İ.H. isimli 7 erkek ve 3 bayan şahıs olmak üzere toplam 10 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin, çantalarında, araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silahın ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada  devamla; Şüpheli H.M. isimli bayan şahsın üzerinden, Vzor Marka 7.65 mm tabanca ve tabancaya ait 1 adet şarjör 7 adet 7.65 mm fişek, CZ 75 Marka 9 mm tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve fişekler, Fumson Mod 21 Fırat Marka Pompalı Tüfek ve 45 adet fişek;

Şüpheli N.P isimli bayan şahsın üzerinden, Taurus  Marka 9 mm tabanca ve 1 Adet şarjör ve fişekler, BCF Fransız 10`lu 7.65 mm tabanca ve 1 Adet şarjör ve fişekler, Star Marka 9 mm tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve fişekler, Browning Marka 9 mm tabanca 4 adet şarjör 76 adet 9 mm fişek;

Şüpheli H.O isimli bayan şahsın üzerinden, Lama marka 7.65 mm tabanca ve buna ait 3 adet şarjör ve fişekler

Şüpheli N.O isimli bayan şahsın üzerinden; Pietro Beretta marka 7.65 mm tabanca ve buna ait 1 şarjör ve 46 adet fişek,

Şüpheli A.O isimli erkek şahsın üzerinden; 1 Adet Av tüfeği

Şüpheli E.H isimli erkek şahsın üzerinden; 1 Adet Av tüfeği olmak üzere toplam 8 adet tabanca ve 3 adet av tüfeği ile bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve fişek ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamada ayrıca, şüpheli şahıslar hakkında gerekli tahkikata başlandığı ifade edildi. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir